Stötta oss spelare i Lindsdals IF
2020-04-24 16:18
Stötta oss spelare i Lindsdals IF💛🖤 genom att bli t ex årskortsinnehavare för dam och herr😃 För varje 100-lapp som skänks kommer varje dam- och herrspelare utföra 5 burpees etc, vilket kommer redovisas under träningar i sociala medier. Syftet till detta är följande👇🏻

Rådande omständigheter som för närvarande råder drabbar idrottsföreningar hårt för tillfället och ingen vet exakt när ett normaliserande tillstånd åter är tillbaka.

Vi spelare från dam och herr i Lindsdals IF vill inget mer än att kunna träna kontinuerligt utan att behöva gå ner i träningsmängd. Träningarna är ett sätt för oss bibehålla samvaron i laget, få kontinuitet i träning och även vara förberedda och möjliggöra bra prestationer när förhoppningsvis serien drar igång den 13-14 juni. Om detta ska bli verklighet för oss krävs det att vi som lag/förening går ihop tillsammans med er och skramlar ihop en slant för att undvika att bli permitterade som lag. Allt vi vill är att fortsättningsvis kunna spela fotboll och bedriva den mängdträning som vanligtvis står på schemat. Därför ber vi om er hjälp via detta Swishnummer: 123-231 41 44 att bidra till att verksamheten kan fortgå precis som normalt. Märk ert bidrag med ert för - och efternamn eller ert företagsnamn, så genererar det dessutom till ett årskort på Fjölebro 2020 för dam och herr för endast 200 kronor= 1 person.

Tack för Ert stöd och engagemang

Dam- och herrlaget
Referat: Lindsdals IF - Nättraby GoIF
Lindsdals IF - Nättraby GoIF 0-5 (0-1)
2019-10-05 18:11

I den sista omgången kom Nättraby till Lindsdal för att försöka vinna serien och ta klivet upp till Division 1. Men då krävs en vinst över Lindsdal och att Emmaboda förlorar mot Rödsle. Vinner Lindsdal kan man fortfarande gå om Näsum i tabellen, men det blev ingen bra start på matchen och Nättraby tog kommandot direkt.
– Vi öppnar lite darrigt och de hade tre frilägen innan vi kom in i det. Sen känns det som vi har bra koll och vi hade också något friläge. Där är matchen jämn men sen går vi bort oss lite igen och då gör de 1-0. Ändå en bra första halvlek, säger tränare Johan Ewaldh.
I andra halvlek måste Lindsdal försöka lite mer framåt för att få till en kvittering, men Nättraby får in 2-0 en bit in i andra halvlek.
– Där försöker vi så gott vi kan, fortsätta som i första fast vi ville skapa något framåt då vi låg under. Men det känns som att vi inte orkar och inte vågar ta initiativet att gå framåt. Så efter en timme tröttnar vi och då gör de 2-0 och sen rinner det iväg lite. De första 60 minuterna är vi bra med, sen orkar vi inte hela vägen och gör lite småmisstag som drabbar oss hårt. Det är det som gör att det blir 5-0 och de hade mycket att spela för, säger Johan.
Ett extra plus till Heidi Ruth som spelade sin sista match för Lindsdal och som har varit väldigt viktig under höstsäsongen.

Rödsle hade en 4-1 ledning mot Emmaboda som lyckades reducera två gånger om i slutet av matchen, men Rödsle vann ändå matchen med 4-3. Det innebär att Nättraby vinner serien och är tillbaka i Division 1 efter blivit nedflyttade säsongen innan.
För Lindsdal väntar fortsatt spel i Division 2 efter man slutat på en tiondeplats i tabellen.
Hur vill du sammanfatta säsongen?
– Mycket upp och ner är väl första känslan. Vi är riktigt bra när vi tränar och då ser det bra ut, svårt att få ut det under många av matcherna. Men vissa av matcherna är vi väldigt bra. Det är självförtroendet som sviker oss, hade vi haft det med oss hade vi kommit högre upp i tabellen, säger Johan.

2019-10-04 17:49

21 matcher är spelade och det är dags för den sista omgången i Division 2 Dam Sydöstra Götaland. Bottenstriden är avgjord sen länge och det blir Ramdala och Mörbylånga som åker ur serien men i toppen lever serien i allra högsta grad. Det skiljer 2 poäng mellan ettan Emmaboda och tvåan Nättraby. Emmaboda spelar borta mot Rödsle medan Nättraby spelar borta mot Lindsdal. Det är alltså en väldigt viktig match som ska spelas under lördagsförmiddagen på Lindsdals IP. Tränare Johan Ewaldh ser uppgiften som motiverande och vill se till att bortalaget inte firar någon serievinst imorgon.
– Emmabodas tränare hörde nyss av sig och önskade lycka till. Vi ska försöka ta oss samman, göra våran bästa match och klättra en placering.
Senaste gången Lindsdal och Nättraby mötte varandra var det mållöst länge men tillslut fick Nättraby in ledningsmålet och kunde sen vinna matchen med 3-0.
– Det är ett väldigt duktig lag som hade ett fantastiskt bra mittfält och anfallsspel. Vi är väl med i matchen i typ 70 minuter och sen gör de 1-0. Då måste vi gå för det och då kontrar de in 2 och 3-0.
– Imorgon vill jag se en jäkla inställning och ett spel som vi utför på träningen. Vi gör det mycket bra på träningarna, det gäller att få ut det på matchdagen också. Vill se att det glöder och att vi står för en bra insats, säger Johan.

Araya Nonthing, Emma Tunsäter, Elin Persson och Jeanette Blomster är inte tillgängliga.
Vid vinst kan Lindsdal klättra en placering och gå om Näsum.

Lindsdals IF - Nättraby GoIF
Lördag 5 Oktober - 14.00
Lindsdals IP

Referat: Team Södermöre - Lindsdals IF
Team Södermöre - Lindsdals IF 3-2 (2-2)
2019-09-30 17:18

I lördags spelade Lindsdal sin sista bortamatch för säsongen mot Team Södermöre. Lindsdal kan fortfarande gå förbi Näsum i tabellen medan Team Södermöre siktar på att hålla Glömminge/Algutsrum bakom sig. När Lindsdal och Team Södermöre mötte varandra i våras var det en jämn match där Södermöre gjorde två snygga mål som blev matchavgörande. Det blev inga mål i det mötet för Lindsdal men i lördags var det Lindsdal som tog ledningen genom Araya Nonthing.
– En halvlek som är bra från vår sida, bra spel och skapar chanser. Känns som vi har det mesta av spelet. Sen gör vi 1-0 och då kontrar de in 1-1 snabbt därefter. Lite onödigt där vi inte är riktigt på tårna och slappnar av tidigt. Lite likadant när vi gör 2-1 och de kontrar in 2-2, vi går bort oss lite enkelt och tappar boll i fel läge, säger tränare Johan Ewaldh.

Debutanten Maja Landin gjorde Lindsdals 2-1 mål efter en hörna där bollen dimper ner i straffområdet, spelar bollen bakåt och sen skott i mål. Men precis innan halvtid kvitterade Södermöre. I andra halvlek var det hemmalaget som tog ledningen för första gången i matchen efter Melissa Olsson gjort sitt tredje mål.
– Fortsatt väldigt jämnt, blev mer kamp av att. Men tyvärr så går vi bort oss och de kontrar in 3-2. Sen så är det fortsatt jämnt, lite halvchanser. Men vi lyckades inte kvittera, men vi gör en bra insats men släpper in ett för mycket och gör ett för lite, lite så som det har varit under säsongen.
Johan säger att hela laget står för en bra insats men ett extra plus till 04-tjejerna Maja Landin som gör Lindsdals 2-1 mål och Selma Palmberg Holmsten.
Nästa match är den sista för säsongen och då möter man Nättraby på hemmaplan. Nättraby har fortfarande chans att vinna serien och lär få med sig en del publik till Lindsdal. Matchen spelas på lördag den 5:e Oktober, 14.00.

Matchfakta
21’ 0-1 - (LIF) Araya Nonthing
22’ 1-1 - (TS) Melissa Olsson
26’ 1-2 - (LIF) Maja Landin
44’ Gult kort - (LIF) Matilda Wihl
45’ 2-2 - (TS) Melissa Olsson
61’ 3-2 - (TS) Melissa Olsson
80’ Gult kort - (LIF) Ronya Halleen
86’ Gult kort - (LIF) Emma Tunsäter

Inför Team Södermöre - Lindsdals IF
2019-09-26 21:48

På lördagen reser Lindsdal till Fruskogsvallen för den sista bortamatchen för säsongen och det är Team Södermöre som står för motståndet. När lagen möttes tidigare i år var det Team Södermöre som tog hem alla tre poäng efter en 2-0 seger.
– Det var en jämn match, de gör två fantastiska mål som det vara bara att gratulera, riktigt snygga. Men de kändes lite tyngre och bättre än vad vi var, säger tränare Johan Ewaldh.
Team Södermöre kommer senast från en tung förlust mot Rödsle med 0-5, även Lindsdal förlorade den senaste matchen med 2-5 mot Runsten/Möckleby. En match där det fanns saker att förbättra i spelet.
– Att vi minimerar våra misstag och tänker ett steg längre. Så vi inte sätter våra kompisar i svåra situationer utan tänker fotboll på rätt sätt. Men vi gör två mål, det var ett tag sedan vi gjorde mål. Vi gör det bra men vi är inte tillräckligt effektiva, säger Johan.
Med två matcher kvar har Lindsdal två poäng upp till nästa motståndare i tabellen och kan som bäst sluta på en nionde plats.
– Vi kan gå förbi Näsum, det vill vi sikta på. Men vi tänker lite längre än bara detta året. Försöker titta mycket prestationsmässigt. Vi har varit lite svaga i straffområdena, inte tillräckligt starka för att göra mål och bestämda för att ta bort målchanser. I övrigt har det varit en bra utveckling.
Jeanette Blomster och Elin Persson saknas till matchen.

Team Södermöre - Lindsdals IF

Lördag 28 September - 13.00

Fruskogsvallen

Referat: Lindsdals IF - Runsten/Möckleby IF
Lindsdals IF - Runsten/Möckleby IF 2-5 (0-3)
2019-09-24 21:34

Runsten/Möckleby stod för motståndet i den näst sista hemmamatchen för säsongen, ett lag som kom in till mötet med tre raka segrar. Lindsdal kom från en jämn match mot Karlshamn som slutade med en 2-0 seger till Karlshamn, trots få skapade målchanser åt något håll. Förra gången Runsten/Möckleby och Lindsdal spelade mot varandra var det även där väldigt jämnt, motståndarna tog ledningen två gånger om och kunde tillslut vinna matchen med 2-1. Även i den här matchen var det ölänningarna som tog ledningen, efter 12 minuters spel.

– Vi börjar bra och har bra spel och goda intentioner, anfallsmässigt. Det kändes bra, sen kontrar de in 1-0 och då kändes det lite motigt när vi hade spelet i övrigt. Sen missar vi en straff, har en boll insidan stolpe och sen missar vi ett öppet mål. De gör sen 2-0 på en nick stolpe in. Sen även 3-0 när vi har haft allt spel, kändes orättvist. Vi gör en bra halvlek men ligger ändå under med 3-0, säger tränare Johan Ewaldh.

Efter den tuffa första halvleken började den andra på sämsta tänkbara sätt och Runsten/Möckleby ökade på sin ledning till 4-0. Men bara minuten efter fick Heidi Ruth in en reducering.

– Där måste vi chansa väldigt mycket, låter mycket folk ligga högt uppe i banan. Men de gör 4-0 på en kontring, då de har duktiga och snabba anfallare. De skickade bara iväg bollen och då var anfallarna så duktiga att de gjorde mål. Men direkt efter får vi in 4-1 och då tänds hoppet igen. Sen får vi även in 4-2. Det känns som vi äger spelet, kanske inte hotar tillräckligt i sista tredjedelen. Sen gör de 5-2 i slutet och där dog matchen.
Trots förlust är Johan nöjd med lagets prestation och väljer särskilt att lyfta fram en debutant.
– Selma Palmberg Holmsten som är född 04 gjorde första matchen och spelade riktigt bra som back. Heidi Ruth som gör två mål får också ett extra plus. Sen ett plus till alla andra som också står för bra insatser.
Nästa match är redan på lördag mot Team Södermöre, på bortaplan.

Matchfakta
12’ 0-1 - (IFK) Amanda Olsson Torstensson
17’ Missad straff - (LIF)
30’ 0-2 - (IFK) Amanda Andersson
33’ 0-3 - (IFK) Wilma Abrahamsson
51’ 0-4 - (IFK) Wilma Abrahamsson
52’ 1-4 - (LIF) Heidi Ruth
67’ 2-4 - (LIF) Heidi Ruth
83’ 2-5 - (IFK) Wilma Abrahamsson

Inför Lindsdals IF - Runsten/Möckleby IF
2019-09-22 15:39

I den näst sista hemmamatchen för säsongen kommer Runsten/Möckleby IF på besök, ett lag som har övertygat i deras senaste matcher och har tre raka vinster. Lindsdal kommer ifrån en jämn match senast mot IFK Karlshamn, en match som inte hade många målchanser åt något håll men som ändå Karlshamn lyckades vinna med 2-0.
– Vi kan bättre, kändes det som. Vill förbättra anfallsspelet och våga ta avslut. Att vi tar löpningar för varandra och vågar offra sig för att göra mål, säger tränare Johan Ewaldh om Karlshamnsmatchen.

Runsten/Möckleby och Lindsdals tidigare möte i år var en jämn historia som Runsten/Möckleby vann med 2-1. Ebba Johnson lyckades kvittera till 1-1 efter ett långskott men redan 40 sekunder efter halvtidsvilan tog motståndarna tillbaka ledningen och därmed segern.

– Det jag kommer ihåg är att det var en jämn match, vi hade chanser att kvittera och göra fler mål, vi missade öppet mål bland annat. Men det var en jämn match, precis som många andra.
Araya Nonthing och Andrea Mirehag saknas. Sen är det ytterligare ett par frågetecken i truppen men en tjej från 04-laget är med imorgon som Johan berättar att han hoppas på och tror kommer stå för en bra insats.

Lindsdals IF - Runsten/Möckleby IF
Måndag 23 September - 19.00

Referat: IFK Karlshamn - Lindsdals IF
IFK Karlshamn - Lindsdals IF 2-0 (2-0)
2019-09-15 18:50

IFK Karlshamn stod för motståndet i söndagens bortamatch. Ett lag som har en väldigt bra form och har vunnit fyra raka matcher. Lindsdal har också visat upp goda tecken de senaste matcherna och tog senast en övertygande seger mot Ramdala med 3-0. Karlshamn och Lindsdal har mött varandra en gång tidigare i år och då hade Lindsdal ledningen två gånger men förlorade tillslut matchen med 2-3. Nu var det Karlshamn som tog ledningen efter 36 minuter och fick även in 2-0 fyra minuter senare.
– Det är en väldigt jämn match, vi spelar kanske lite bättre fotboll men skapar inga större chanser. Men de lyckas ändå göra 1-0 och sen gör de 2-0 på en horribelt dömd indirekt frispark som de dunkar in i mål. De skapar ingenting men gör ändå två mål. Det var också en stark motvind som spelade in i hela matchen, säger tränare Johan Ewaldh.
I andra halvlek fortsatte matchbilden på samma sätt med få målchanser.
– Där har vi medvind men skapar inga farliga chanser och de har inga avslut på mål i andra halvlek. Det är en match som borde slutat 0-0 men som vi ändå förlorar med 2-0.
Johan säger att alla spelare gör det bra men det är ingen som höjer sig de sista procenten vilket gör att Lindsdal inte lyckas vända matchen.
Nästa match är på hemmaplan när Runsten/Möckleby IF kommer på besök, måndagen den 23:e September.