SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Dam

Glömminge-Algutsrums IF
2 - 3
Lindsdals IF
Glömminge-Algutsrums IF2 - 3Lindsdals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 12 augusti, 19:00
Plats:Glömmingelunden
Tävling:
Matchnummer: 012000080
Samling:17:15, Lindsdals IP
Aktivitetsinfo: Svara så snart Ni kan!

Samling 17.15 i omklädningsrummet för att samla ihop våra grejor för att göra en kanonmatch

17.20 avfärd mot Glömminge

17.50 Matchgenomgång

18.20 Uppvärmning startar

18.50 Sista genomgången av viktiga punkter inför matchen

19.00 Matchstart
Glömminge/Algutsrums IF - Lindsdals IF 2-3 (1-3)
2019-08-12 22:58

Efter en tung avslutning på vårsäsongen med sex raka förluster hoppades Lindsdal att bryta den negativa trenden direkt efter sommaruppehållet när man begav sig till Öland för att möta Glömminge/Algutsrums IF. Glömminge har gjort en stark första halva av säsongen och kan vid seger mot Lindsdal gå upp på samma poäng som tabelltvåan Emmaboda. Men i första mötet mellan Lindsdal och Glömminge för säsongen var det Lindsdal som tog alla tre poäng med en 3-0 seger på hemmaplan. Matilda Nyberg var den stora hjälten den gången som stod för alla målen i den första halvleken. Även i dagens bortamatch var det Lindsdal som öppnade starkast och tog ledningen efter 7 minuter, genom Jeanette Blomster på straff.

– Vi börjar bra, sen får vi en straff som vi gör mål på. Efter det så fortsätter vi trumma på och spela offensivt bra fotboll, vi skapar lite halvlägen. Sen gör vi 2-0 (Linn Jonasson på frispark i krysset) och där känns det väldigt bra, vi är det bättre laget. De får sedan in 2-1 lite lättvindigt. Men vi får in trean därefter och gör en jättebra första halvlek, vi spelar precis som vi tränat de sista två veckorna, ställer upp som vi vill, säger tränare Johan Ewaldh.

Lindsdals 3-1 mål kom till efter en omställning där Glömminges backar missbedömer bollen och Emilia Florén kom fri och lade in bollen. I andra halvlek får Glömminge en tidig reducering efter ett frisparksmål av Matilda Persson.

– Glömminge går framåt, slänger fram bollar och mer folk. Vi blir lite tillbakapressade första 20 minuterna. Men efter de får in 2-3 jämnar matchen ut sig lite, de skapar inga direkta kvitteringschanser och vi har en del kontringar. Men vi lyckas hålla undan de sista 25 minuterna.

Lindsdal vinner matchen med 3-2 och bryter sin negativa förlusttrend mot topplaget Glömminge/Algutsrum. Johan säger att många spelare är bra idag men väljer att lyfta fram det defensiva spelet med Anna Nilsson, Linn Jonasson och Heidi Ruth.

Nästa match är måndagen den 19:e Augusti mot tabelljumbon Mörbylånga GOIF, hemma på Lindsdals IP.


Matchfakta

7’ 0-1 - (LIF) Jeanette Blomster (straff)
18’ 0-2 - (LIF) Linn Jonasson
23’ 1-2 - (GAIF) Evelina Jansson
36’ 1-3 - (LIF) Emilia Florén
43’ Gult kort - (GAIF) Felicia Börjesson
48’ 2-3 - (GAIF) Matilda Persson

Eddie Jonsson

<< Tillbaka

 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF