Herrlag

Referat: Växjö Norra IF - Lindsdals IF
Växjö Norra IF – Lindsdals IF 3-0 (2-0)
2019-04-28 19:51

Efter två inledande segrar i seriespelet för LIF tog det stopp mot Växjö Norra som under lördagen vann med klara 3-0 på Åbo Idrottsplats i en match som präglades mycket av kamp. Emil Andersson Bark gjorde alla tre målen för Växjö.

Coach Martin Edman tycker att motståndarna var mer påkopplade och visade mer glöd från början.

- De visade mer attityd än vad vi gjorde under första 45. Vi höll oss inte så ödmjuka som jag hade önskat och var förbekväma helt enkelt. Vi hade dålig rörlighet utan boll, gav inte bollhållaren några alternativ och var inte synkade i lagdelarna.

I paus pratade tränare Edman om att LIF var tvungna att börja agera och gå in till 110% i alla situationer och det gav resultat, dock inte i form av mål framåt.

- Växjö fick in ett 3-0 mål nästan direkt i andra halvlek och då rann hoppet ur oss lite, men trots siffrorna på resultattavlan så kämpade grabbarna matchen ut, och det ska de ha en stor eloge för.

Detta är endast andra gången under 2019 som LIF släpper in tre mål i en match (den andra var mot div.1-laget Oskarshamns AIK), och coach Edman tycker inte att det är läge att börja oroa sig för att det blir en negativ trend som kan påbörjas.

- Det var enskilda tillfälligheter som gjorde att de kunde göra sina mål. Ett individuellt misstag, ett misstag i positionsspelet mellan två spelare, och ett mål där spelaren får stå och sikta in sig utan att vi kommer upp i press. Men jag är inte orolig för själva strukturen i försvarsspelet, utan jag litar mycket på oss och vår defensiv.

Nästa match för LIF är mot IFK Påryd i Toyota Cup på tisdag kväll.

Robin Vramsjö

Matchfakta:

Växjö Norra IF - Lindsdals IF 3-0 (2-0)

10 (5) Emil Andersson Bark, 2-0 (22) Emil Andersson Bark, 3-0 (47) Emil Andersson Bark

Varningar: Erik Alm (1)

Startelva: Alexander Kungsman - Diako Eliassi, (58) Herman Sillerström, Giga Chkheidze - Erik Alm, Kujtim Shkreta, Andreas Lundqvist, Emil Johansson - Filip Sparavec (75), Arvin Nabi, Felix Troedsson Lanzinger (58)