Herrlag

Referat: IFK Påryd - Lindsdals IF
IFK Påryd – Lindsdals IF 2-1 (1-1)
2019-05-01 21:43

I tisdagens cupmatch mot Påryd blev det förlust för LIF som därmed är ute ur Toyota Cup för den här säsongen. Det var en storslagen stämning på Mörevallen där Påryd hade en klack som stod för både bengaler och sång. Matchen slutade 2-1, där Lindsdals mål gjordes av Andréas Lundqvist. Målskyttar för Påryd blev Victor Nilsson och Thom Emilsson.

Tränare Martin Edman tycker att Påryd spelade väldigt destruktiv fotboll, samtidigt som han menar att de utnyttjade sina resurser till perfektion tack vare detta.

”Jag tror vi hade 80% av bollen och väldigt mycket målchanser, men lyckades inte vara effektiva nog. Påryd spelade nästan hela tiden ner på sina mittbackar, följt av en långboll mot deras forward, och det gav resultat för dem idag.”

I den 10:e minuten fick Påryd straff efter en tilltrasslad situation, där det till sist är straffreturen som går i nät. LIF kvitterar efter 38 minuter och går till pausvila med 1-1. I andra halvlek trummar LIF på och pressar ner Påryd. Efter ett längre spelavbrott i den 70:e minuten där en pårydspelare ligger skadad, faller dock Lindsdal in i motståndarnas speltempo.

Coach Edman förklarar:

”Under avbrottet fick Påryd vila i 5-6 minuter vilket gör att de orkar att kämpa stenhårt hela matchen ut, dock är det inget att skylla på för vårat spel klickade inte. Vi transporterar boll mycket mer än vad vi släpper boll till varandra, och när vi tappar boll så skickas den ner mot våra backar igen, vilket gör att vi hamnar i ett lågt tempo och att det inte blir någon rytm i spelet.”

I den 3:e och sista övertidsminuten lyckas Påryd, efter ett olyckligt felpass i speluppbyggnaden från lindsdalspelare, hitta ett segermål. Oerhört tungt för LIF såklart, berättar tränare Edman:

”Grabbarna var riktigt tjuriga efteråt, och visade en bra kämparglöd hela matchen, vilket ändå visar på en oerhört bra mentalitet som alla ska ha en eloge för. Fortsättningsvis måste vi dock bli bättre i motståndarnas straffområde och på att släppa bollen i speluppbyggnadsfasen.”

Nästa match för Lindsdal i seriespelet på lördag, mot IFK Grimslöv, då på Fjölebro.