Fotboll
Dam

Inför Runsten/Möckleby IF - Lindsdals IF
2019-06-01 13:31

Efter två raka hemmamatcher är det dags för en ny bortamatch på söndag när Lindsdal beger sig till Öland för att möta Runsten/Möckleby IF. Runsten/Möckleby hittar vi på platsen precis bakom Lindsdal i tabellen med en poäng mindre. Runsten/Möckleby kommer in till matchen med en poäng på sina senaste två matcher, det blev förlust senast mot Rödsle på bortaplan med 2-0 och matchen innan blev det 1-1 mot Näsum på hemmaplan. Lindsdal kommer in till matchen med en förlust senast mot Karlshamn. En match som Lindsdal började bra men sen tappade spelet.

– Vi får ta en lärdom i att det finns inga enkla matcher. Våra första 25 minuter mot Karlshamn är jättebra, men vi måste göra likadant i 90 minuter. Måste förstå att alla lag kan kämpa till sig en seger, det kvittar var man ligger i tabellen. Det gäller att vi fokuserar på det vi är bra på, säger tränare Johan Ewaldh.
Matchen innan vann Lindsdal med hela 7-0 mot Ramdala IF. Den stora skillnaden mellan den matchen och mot Karlshamn var att man fortsatte att spela på bra hela matchen.

– Mot Ramdala körde vi på i 90 minuter medan vi körde på i 25 minuter mot Karlshamn, där vi skapade många chanser men blev nöjda och lite lata, säger Johan.

Mötena mellan lagen förra året slutade med två bortavinster. Runsten/Möckleby vann bortamatchen med 0-1 och Lindsdal vann även sin bortamatch med 0-1. Vi får se på söndag om trenden håller i sig och om Lindsdal plockar alla tre poäng på Runvallen.