Dam

Referat: Glömminge-Algutsrums IF - Lindsdals IF
Inför Glömminge/Algutsrums IF - Lindsdals IF
2019-08-11 19:04

Efter ett drygt fem veckors långt sommaruppehåll är det äntligen dags för en ny seriematch. Lindsdal har spelat en träningsmatch under sommaren där man mötte Division 1-laget Färjestadens GOIF. En match som slutade 5-1 till Färjestaden men Lindsdal stod för en stark andra halvlek som slutade 1-1. Tränare Johan Ewaldh var nöjd och hoppas kunna bygga vidare på den fina andra halvleken.

Det blev fyra vinster under den första delen av säsongen och en av dem kom mot måndagens motståndare Glömminge/Algutsrum. I den segern vann Lindsdal övertygande med 3-0 efter ett hattrick av Matilda Nyberg i den första halvleken.

– Den matchen är nog den bästa vi spelat, första halvleken på hemmaplan var vi riktigt bra. I andra halvlek lyfte de upp lite hårdare men vi var duktiga och försvaret var bra. De (Glömminge) var ganska stora och tunga, det gäller att vi förflyttar bollen snabbt mellan lagdelarna imorgon, säger tränare Johan Ewaldh.

Men efter förlusten mot Lindsdal har Glömminge/Algutsrum gått väldigt starkt och har sammanlagt i serien plockat 26 poäng, släppt in minst mål och bara förlorat tre matcher. Det är en tuff uppgift som väntar Lindsdal när man beger sig till Glömmingelunden på måndagskvällen. Men Johan tror det kan vara till Lindsdals fördel att veta att man har slagit dem tidigare.
– Tror att det är en liten barriär, det är första gången vi slog Glömminge. Respekten är inte lika stor, men den finns där. Men vi vet om att vi kan slå dem. Vill se stor rörlighet, mycket löpningar i både offensiven och defensiven. Ett duellspel där vi vågar gå in och vinna är viktigt.

Lindsdal har tappat två spelare under sommaren som båda har flyttat till USA, dels är det Matilda Nyberg som gjorde tre mål senaste gången lagen möttes och försvararen Moa Thomsson. Även Emma Tunsäter, Hilda Börjesson och Julia Andersson saknas till matchen mot Glömminge.