Fotboll
Herrlag

FK Karlskrona-Lindsdals IF 0-1
2014-03-29 15:04

Årets första naturgräsmatch slutade med en 1-0 seger över FK Karlskrona. Segermålet inskjutet av Robert Bratt i första halvleks 27:e minut.

Annars var det Karlskrona som inledde matchen bäst. Under den inledande kvarten skapade man två bra målchanser. Först en frispark som Joakim Deurell räddade via ribban och en stund senare var det stolpen som stod i vägen för ett ledningsmål för Karlskrona.

För Lindsdalsspelarna var det första gången man agerade på naturgräs, vilket märktes inledningsvis. Efter hand kunde man flytta upp spelet, och efter en snabb omställning där Felix Elgan hittade vidare till Ludvig Axelsson. Han i sin tur hittade Robert Bratt som strax innanför straffområdet placerade bollen till vänster om Karlskronamålvakten Sebastian Halle.

I andra halvlek är det Karlskrona som har mer bollinnehav, utan att för den skull skapa de där heta chanserna.

Karlskronas bästa möjlighet till ett mål kom mitt i halvleken, när en av deras anfallare blir fälld i straffområdet. Den efterföljande straffen räddas av Joakom Deurell.

- Vi gick tillbaka till grunderna i den här matchen. Bra positionsspel med snabba omställningar säger en nöjd LIF-tränare P-O Friman direkt efter slutsignalen. Vi gör ju också värt mål på en av dessa omställningar.

Om två veckor är det seriespremiär. Innan dess skall de sista bitarna falla på plats via träningar och de två avslutande träningsmatcher mot Sillhövda AIK och Kalmar AIK/FK.

FK Karlskrona - Lindsdals IF 0-1 (0-1)

Avslut totalt 11-5, på mål 7-1

0-1 (27) Robert Bratt

Startelva: Joakim Deurell - Andreas Lundqvist, Daniel Serell, Erik Ingemarsson, Tommy Petersson, Kamran Delashob, Viktor Byström, Robin Olsson, Ludvig Axelsson - Felix Elgan (65), Robert Bratt