Föreningsdomare
Till alla ledare

Även detta år försöker vi få yngre domare till de yngre lagen. De ”äldre” domarna används till de äldre lagen.

Vi har på ledarträffar diskuterat hur viktigt det är att vi låter många domare döma. Snart har vi inte de ”äldre” domarna kvar på vår domarlista och om de yngre inte fått döma ”enklare” matcher så har de också slutat. Då har vi inga domare.

Våra 11-manna domare har självklart behörighet att döma 7 och 5 manna också.

7-manna kan självklart döma 5 manna också, men som sagt är det bra om vi använder de yngre domarna till de lite lättare yngre matcherna.

Viktigt att vi ringer in lite olika domare så vi ger många chansen att komma in i dömandet. Ha alltid tvådomarsystem. Det innebär att fler kommer in i dömandet och får träning och självförtroende.

Lindsdals IF vill att man ringer in 1st ”rutinerad” domare + 1 st ”orutinerad” domare till sina matcher. Detta för att ledarna skall känna trygghet i att ha kunniga domare och för att de ”orutinerade ” domarna skall våga döma matcher. En form av faddersystem där domarna lär av varandra

Aktuell ersättning

5-manna 100kr (rutinerad 60 kr – orutinerad 40kr, annars 50 –50)

7-manna 150 kr (rutinerad 90 kr – orutinerad 60kr)

11-manna 300kr (rutinerad 190kr –orutinerad 110 kr, annars 150 –150)

OBS! Dessa domare har genomgått grundkurs alternativt fortbildning 2015. Det ger dem behörighet att döma.

Grundkurs

Genomförd med P02 och F02

Fortbildning

Genomförd med övriga på föreningsdomarlistan.

Aktuell domarlista hittar ni i menyn till vänster under fliken Ungdom.

LIF Ungdomssektionen

Användarnamn: Lindsdals / Lösenord: if