SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Lindsdals IF
5 - 0
FK Karlshamn United
Lindsdals IF5 - 0FK Karlshamn United

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 juni, 15:00
Plats:Lindsdals IP
Tävling:
Matchnummer: 000090052
Samling:13:30, Fjölebro, samlingsrummet
Aktivitetsinfo: Matchgenomgång kl. 13.30 i samlingsrummet.
Matchstart kl. 15.00.

Lindsdals IF - FK Karlshamn United 5-0 (2-0)
2019-06-09 14:01
Adam Stark, som fick avsluta karriären med ett mål

På lördagen tog LIF äntligen sin efterlängtade seger efter en månad utan trepoängare. Det slutade med hela 5-0 mot Karlshamn United. Målskyttar blev Kujtim Shkreta (2), Arvin Nabi, Felix Troedsson Lanzinger och Adam Stark. Tränare Martin Edman förklarar att det var mycket frustration från tidigare matcher som släpptes ut på ett positivt sätt då spelarna löpte något kopiöst för varandra och hela tiden skapade problem för Karlshamn.

- Första halvlek var väldigt bra, trots att sista kvarten där var lite stressad från vår sida, och i andra halvlek körde vi över dem fullständigt, säger Martin.

Hårt jobb för varandra och bra spel sammanfattar Lindsdals insats mot Karlshamn United på lördagen. Coach Edman säger att det blev en tydlig verkningsgrad av det som pratats om på träning.

- Vi var väldigt effektiva och skapade mycket chanser. Till skillnad från tidigare var det lite stolpe in för oss. Det enda som syntes från tidigare matcher var att vi såg lite stressade ut i slutet av första halvlek trots att vi ledde med 2-0. Det pratade vi dock om i paus och i andra halvlek gick vi ut och körde över dem.


Något som han tror blev avgörande för det bra resultatet var att LIF tog gjorde första målet, något som varit sällsynt på sistone. Detta ledde till att Karlshamn blev tvungna att flytta upp laget, vilket skapade ytor för Lindsdal att attackera i. Utöver det så skapade hela laget problem för motståndet genom att hela tiden maximera farten, både i anfall och försvar.

- Vi tog hela tiden löpningar för varandra, speciellt yttermittfältarna som bidrar till att deras lag måste börja hitta markering och därmed dras isär. Något som skapar tomma ytor där vi kan fylla på med folk. Det är det här vi måste fortsätta med också, vi måste löpa sönder och stressa motståndaren för det ger en väldigt bra effekt, säger tränare Edman.


För att få bukt med det långa spelet som motståndarna ofta använder sig av, så hade coach Edman en idé som visade sig vara ett genidrag.

- Jag hade satt en defensiv mittfältare precis framför backlinjen, så han kunde ligga där och dammsuga rent. Backlinjen var också väldigt nöjda med lösningen och det är något vi definitivt kommer fortsätta med, speciellt på bortaplan.


Extra plus vill Martin ge till Andréas Lundqvist och Kujtim Shkreta som gör ett kanonjobb centralt i banan och håller ihop allt. Han vill även betona att det är jättekul för hela laget och speciellt målvakt Alexander Kungsman att hålla en nolla igen.


Nästa match för LIF är lördagen den 15 juni, på bortaplan mot det andra laget från Karlshamn i serien, IFK Karlshamn.


Slutligen vill även hela Lindsdals IF tacka Adam Stark som avslutar fotbollskarriären, och därmed gjorde sin sista match i den svartgula tröjan mot Karlshamn United. En trotjänare som fick avsluta på bästa sätt då han blev inbytt och sedan målskytt med några minuter kvar. Stort tack och lycka till i framtiden, Adam!


Robin Vramsjö


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 13:00
4 - 1  
Ons 5/6 19:30
2 - 1  
Fre 31/5 19:30
1 - 2  
Fre 24/5 19:00
1 - 2  
Fre 17/5 19:30
3 - 2  
Ons 8/5 19:00
2 - 3  
 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF