SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Lindsdals IF
2 - 2
Hörvikens IF
Lindsdals IF2 - 2Hörvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 september, 14:00
Plats:Lindsdals IP
Tävling:
Matchnummer: 000090112
Samling:12:30, Fjölebro, samlingsrummet uppe
Aktivitetsinfo: Vi samlas kl 12.30 i samlingsrummet för matchgenomgång.

Förberedelse och ombyte ca kl 12.50

Redo och klara för uppvärmning kl. 13.20

Matchstart kl 14.00
Lindsdals IF - Hörvikens IF 2-2 (1-1)
2019-09-08 12:59
Elias Ehlin, som stod för ett mycket fint mål som betydde 1-1

I gårdagens match på Fjölebro slutade det med ett mycket tungt poängtapp för LIF, som i den 91:a minuten släpper in kvitteringen till 2-2 som också blev slutresultatet. Målskyttar för Lindsdal blev Elias Ehlin och Kujtim Shkreta. Hörvikens mål gjordes av Christian Martincu och Simon Sjöblom.


Lindsdals tränare Martin Edman är märkbart besviken efter poängtappet.

- Det här känns så otroligt onödigt, vi behöver avgöra de här matcherna tidigare.

I första halvlek gör Lindsdal det stundtals väldigt bra. Martin Edman berättar att de visste hur Hörviken skulle spela, och att de därmed var förberedda på långbollar till Hörvikens, mycket fysiskt duktiga, anfallare.

- Hörviken söker frisparkar på offensiv planhalva så de får möjlighet att lyfta in bollar i vårt straffområde, och det är också så deras mål kommer till. Det är en exakt kopia på ett mål vi släppte in på bortaplan mot dem.


Lindsdal blev dock inte stressade av målet och fortsatte spela, och det gav utdelning när Elias Ehlin höll sig framme. Ett mycket fint mål som tränare Edman är nöjd med.

- Elias mål kommer direkt från skolboken. Vi värderade läget på ett mycket bra sätt och hittade den där andraytan precis utanför straffområdet som vi pratat om så mycket innan.


Första halvleken fortsatte med en chanskavalkad utan resultat för LIF, där Hörvikens målvakt gjorde några kanonräddningar och LIF missade målet i ett friläge. I paus gjorde Lindsdal ett byte som gav effekt, och sedan utdelning i form av en straff som Kujtim Shkreta satte dit till 2-1 i minut 51.


Efter ledningsmålet menar Martin Edman att LIF börjar ta felbeslut.

- Vi pressar en och en, och när vi väl ska försöka vårda bollen så blir vi av med den. Vi värderar inte alls lika bra och det handlar om orutin. Med lite mer mognad hade vi kunnat spela av den här matchen, men vi vet att laget är ungt och då kan sådana här situationer uppstå, även om det är frustrerande när det händer.


Hörviken kvitterade i den 91:a minuten, men det tände LIF-spelarna som fortsatte spela på, och på en hörna i slutsekunderna får Herman Sillerström in bollen i mål. Problemet var bara att domarteamet inte uppfattade att bollen var över linjen.

- Vi har på film att bollen var inne så det är solklart mål, men tyvärr missade domarteamet det. I slutändan måste vi ändå beskylla oss själva som inte stänger matchen tidigare, för vi ska inte behöva ha tio bra lägen plus en straff och bara göra två mål, säger tränare Edman.


Extra plus i Lindsdal till Felix Troedsson Lanzinger och debutanten Joseph Dennis Kwabena Yeboah.


Nästa match för LIF är borta mot Karlshamn United nästa lördag.

 

Robin Vramsjö


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 24/5 19:00
1 - 2  
Fre 17/5 19:30
3 - 2  
Ons 8/5 19:00
2 - 3  
Fre 3/5 19:00
1 - 1  
Mån 29/4 18:30
5 - 1  
Fre 26/4 19:00
4 - 0  
 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF