SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Lindsdals IF
1 - 1
Saxemara IF
Lindsdals IF1 - 1Saxemara IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 augusti, 17:00
Plats:Lindsdals IP
Tävling:
Matchnummer: 000090095
Samling:15:30
Aktivitetsinfo: Samling och matchgenomgång kl 15.30 i samlingsrummet.

Ombyte och förberedelser ca kl. 15.50

Ombytta och klara på plan för uppvärmning kl 16.20

Matchstart kl. 17.00
Lindsdals IF - Saxemara IF 1-1 (0-0)
2019-08-18 22:12
Lindsdals målskytt Emil Johansson

Söndagens match på Fjölebro slutade till slut 1-1. Målskyttar för dagen blev Emil Johansson i LIF, och André Ekstrand i Saxemara.


Lindsdals tränare Martin Edman är väldigt besviken efter poängtappet.

- Vi tar tyvärr inte den här möjligheten som var väldigt god. Vi faller lite på eget grepp, och det känns onödigt att tappa 2 poäng i en sådan här match.

Det var ett Lindsdals IF som klev ut på Fjölebro, stärkta av kämpasegern senast mot Grimslöv, och ägde boll samtidigt som de stundtals spelade riktigt fin fotboll. Trots det slutade matchen 1-1 och tränare Martin Edman menar att det är ineffektiviteten framför mål som gör att det blir poängtapp trots matchbilden.

- Vi spelade stundtals fin fotboll, där målet vi gjorde var ett riktigt mönsteranfall med återerövring och fart som slutade med att Emil Johansson kunde rulla in den i öppet mål. Men sedan missade vi också mycket i matchen, vi hade flera jättelägen i första halvlek som vi inte tog vara på och vi måste sätta våra chanser, för då blir vi inte lidande av att motståndarna får in ett slumpmål.


Även spelet som helhet på sista tredjedelen av planen är något som Martin är kritisk till.

- Vi tog för få löpningar och blev istället alldeles för stillastående. Vi lyckades inte luckra upp deras försvar och det svider lite att veta att motståndarna alltid kommer få någon chans oavsett hur bra vi spelar. Därför måste vi stänga matcherna tidigare för att slippa tappa poäng.


Martin säger att spelet på de första två tredjedelarna dock är mycket bra och att det är något de kan bygga vidare på inför nästa match, som spelas lördagen den 31 augusti. Då LIF alltså får en spelledig helg kommer laget få nästan två veckor på sig att förbereda inför den drabbningen.


- Vi kommer fortsätta bygga bra förutsättningar och fortsätta jobba på processen som innebär att spelarna ska känna att det vi gör fungerar, samtidigt som det ger resultat. Vi är ett svårslaget lag och just nu behöver vi jobba mest på att omvandla alla oavgjorda matcher vi spelar till trepoängare, berättar Martin Edman.


Lindsdals nästa match är borta mot Sölvesborg den 31 augusti.

 

Robin Vramsjö


<< Tillbaka

 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF