SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Inför Lindsdals IF - Kalmar AIK FK
2021-10-08 18:59

I säsongens sista match för LIFFEN blir det ett kommunderby mot de blåvita kamraterna från Kalmar AIK FK.

Som Ni alla vet blev Lindsdals IF sereisegrare efter förra hemmamatchen mot Smedby BoIK efter en 3-2 seger.

För gästerna Kalmar AIK FK innebar vinstern senast mot IFK Oskarshamn, att chansen att spela div IV-fotboll kommande säsong lever. Minst en poäng och man får chansen att via kval hänga kvar i fyran.

Med avstängda spelare och några med skador har tränarteamet Sjöstrand/Olsson, Karlsson aviserat följande 16-mannatrupp till årets sista match:

1. Henrik Engelstad
3. Herman Sillerström
4. Wille Kling
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Oskar Andersson
9. Eric Alm
10. Felix Lanzinger Troedsson
11. William Wesström
14. Axel Stålfors Korsar
15. Hugo Lilja
16. David Nyborg
17. Johnatan Alm
18. Ludvig Petersson
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Lindsdals IF - Kalmar AIK FK, div IV Östra Småland. omgång 11 - sista omgången
Tid: Lördag 9 oktober kl. 13.00
Plats: Lindsdals IP - Fjölebro konstgräs

 

Inför SSG IF - Lindsdals IF
2021-10-01 15:14

Mitt under Ölands Skördefest - med vad allt detta innebär - spelar också LIFFEN sin sista bortamatch för säsongen. För motståndet står SSG IF på Björkvallen belägen på östra Öland.

I seriesammanhang har lagen inte drabbat samman någon gång under 2000-talet, men i början av 2010-talet mötes lagen i Smålandscupen.

Till lördagens match har tränarteamet Sjöstrand/Olsson/Karlsson kallat en 16-mannatrupp enligt följande:

1. Henrik Engelstad
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Ludvig Hedén
9. Eric Alm
10. Felix Lanzinger Troedsson
13. John Björkegren
14. Axel Stålfors Korsar
15. Hugo Lilja
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: SSG IF - Lindsdals IF, div IV Östra Småland. omgång 10
Tid: Lördag 2 oktober kl. 13.00
Plats: Björkvallen - Stenåsa

 

 

Seriesegern klar - division 3 nästa!
2021-09-27 11:55

Vi är klara seriesegrare och spelar nästa år i division 3. Lindsdals IF herr är tillbaka i en förbundsserie och därmed har vi redan med två omgångar kvar (trots enkelserie!) nått vårt mål med den här säsongen. 

 

Inte undra på att vi firade i torsdags kväll efter segermatchen mot Smedby 3-2. Den stora segerfesten blir dock först efter sista matchen, mot Kalmar AIK den 9 oktober. Hoppas att du kommer till Fjölebro då och sjunger segersånger tillsammans med oss. 

 

Även framgångar ska självklart utvärderas och det finns anledning att återkomma med en fylligare analys av våra framgångsfaktorer säsongen 2021. Ett par perspektiv vill jag emellertid lyfta fram redan nu. 

 

Först och främst att vi mycket snabbt lyckades komma samman som ett lag som arbetar hårt och tar ansvar för varandra i alla lägen. Ledordet för året har varit "tillsammans" och att alla, både spelare och ledare, bidragit till detta är något magiskt. Ibland kallas detta för lagmoral, men i min värld är sammanhållning ett mer beskrivande begrepp.

 

Inför säsongen lyckades vi attrahera spelare med redan på förhand starka band, både sinsemellan och till föreningen. Bra spelare och, inte minst, fina människor. Under säsongen har drivet att nå målet svetsat samman gruppen steg för steg. Vi har haft en fantastisk kvalitet på träningarna och fått utväxling på detta i matcherna. Den starka sammanhållningen har varit kittet som hållit ihop gruppen i ansträngningarna för att nå målet. 

 

Vi har alltså verkligen trott på det vi gör och därför inte blivit stressade på ett hämmande sätt av situationer som uppstått. För att nå dit behöver ett lag också individuellt skickliga spelare, vilket vi har. Ingen nämnd och ingen glömd. 

 

Vår resa slutar inte här. Säsongen 2022 vill vi mer med det här laget och division 3 är, som vi ser det, den lägsta acceptabla nivån för ett lag med ambitioner som våra. Arbetet med att planera nästa säsong är redan igång och kommer att intensifieras framöver. 

Först ska vi dock, som sagt, njuta av årets framgångar. 

 

 

Magnus Krusell

sportchef herr A

Inför Lindsdals IF - Smedby BoIK
2021-09-23 16:23

I kväll är det dags för ännu ett kommunderby i div 4 östra - när Lindsdals IF och Smedby BoIK drabbar samman på Fjölebro konstgräs.

Matchen inleder omgång nio, och vid seger för LIFFEN kommer man upp i ointagliga 25 poäng. Detta innebär serieseger och uppflyttning till div 3 till kommande säsong.

Tränartrion Sjöstrand/Olsson/Karlsson har tagit ut följande 16-mannatrupp till matchen:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Ludvig Hedén
9. Eric Alm
10. Felix Lanzinger Troedsson
11. William Wesström
15. Robin Sjöö
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Lindsdals IF - Smedbb BoIK, div IV Östra Småland. omgång 9
Tid: Torsdag 23 september kl. 19.00
Plats: Fjölebro konstgräs - Lindsdlals IP

 

En vinst från serieseger och uppflyttning
2021-09-19 19:49

Vi är nära nu. Efter segern med 4-2 borta mot Hossmo har vi sju poängs försprång mot våra konkurrenter med tre matcher kvar att spela. En seger räcker alltså för att nå vårt mål: serieseger och uppflyttning till division 3. 

Men hittills i fotbollshistorien har det aldrig räckt att vara nära något. Jobbet ska göras och vi ska bli helt klara. Vår tanke är att fixa detta redan på torsdag kväll hemma mot Smedby. Alla till Fjölebro! Kom och heja fram oss. Vår paroll är att göra saker tillsammans - en mycket viktig nyckel till våra framgångar i år. Tillsammans inkluderar gärna alla i hela föreningen och er som följer oss utifrån.  

De stora hyllningarna och festen får alltså dröja ett tag. Värt att poängtera redan nu är ändå att vi är precis där vi vill vara och faktiskt anser att vi ska vara. Vi insåg tidigt att den här division 4-serien inte skulle bli lätt, att det blev enkelserie underlättade inte heller. Exempelvis hade vi aldrig åkt ur trean ifjol om det hade varit dubbelmöten, men kommer man snett in i det hela är tiden extremt knapp att rätta till något. 

Å andra sidan kan man rätta till en del saker även under pågående match. Jag vill passa på att lyfta fram att vi minst fem matcher i rad har korrigerat taktiska delar av vårt spel och fått effekter som gett segrar. All heder till våra tränare Sjöstrand, Olsson, Sjöö och Karlsson för detta, men också till spelarna som har förmågan att utföra det vi pratar om. 

Vi har en tillit till vår förmåga och i relationerna till varandra i den här truppen som ska ta detta hela vägen in i mål. Smedby, SSG och Kalmar AIK återstår innan vårt hårda och metodiska arbete är fullbordat. 

Forza Liffen! 

 

Magnus Krusell

Inför Hossmo BK - Lindsdals IF
2021-09-17 19:22

LIFFEN har redan varit där på Rinkabyvallen tidigare i år. Då var det en träningsmatch inför kommande säsongen.

En skön och solig sommarkväll i  mitten av juni. En match som slutade 2-2, efter att Lindsdal haft en 2-0 ledning i halvtid.

När nu lagen ännu en gång drabbar samman handlar det om en match mellan ettan och tvåan i tabellen. Lindsdal med 19 poäng och Hossmo BK med 14 poäng.

Hossmo BK som inledde med en 0-1 förlust i första matchen. Har därefter fyra segrar och två oavgjorda matcher. Laget bäste målskytt är Markus Rydasp med fyra mål, följd av Andree Larsson och Anders Iwarson med tre mål vardera.

Lindsdals IF har efter att ha spelat oavgjort i inledningen mot IFK Oskarshamn, vunnit påföljande sex matcher och bäste målskytt är Oscar Andersson med fem mål.

Till matchen har tränartrojkan Sjöstrand/Olsson/Karlsson tagit ut följande 16-mannatrupp:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Ludwig Hedén
10. Robin Sjöö
11. William Wesström
13. John Björkegren
15. Hugo Lilja
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Hossmo BK - Lindsdals IF, div IV Östra Småland. omgång 8
Tid: Lördag 18 september kl. 13.00
Plats: Rinkabyvallen
Inför Lindsdals IF - Lindås-Långasjö FF
2021-09-10 15:26
Nu är det dags för hemmamatch igen, nu mot Lindås-Långasjö FF. 
- Vi gör en godkänd prestation senast där vi efter ett 1-0-underlag vänder och vinner med 5-2. 
Sista 15 minuterna innan halvtidsvilan är säsongens bästa offensivt då vi lyckas göra 4 bra fotbollsmål säger Lindsdalstränaren Martin Sjöstrand
Nu väntar Lindås, ett lag som har gjort 13 mål på 6 matcher men släppt in 20. 
Han fortsätter och menar att vi måste fokusera på att varje match är lika viktig och att ingenting är klart, även om tabelläget ser gynnsamt ut för oss. 
Vi ska göra allt för att sätta press på de andra lagen bakom oss och gör vi det vi är bra på så kommer vi att ta tre poäng ikväll! 

Dagens match kommer att bli spännande, om inte, för att Lindås-Långasjö FF tränas av Daniel Ahonen. Daniel som spelade 45 matcher i Lindsdal under säsongerna 2011-2012.

Båda lagen är två lag som vill spela en attraktiv fotboll. Vi har under veckan fokuserat på vårt spel (en klyscha som alla tränare använder) och våra styrkor samt hur vi ska använda oss av dem mot dagens motståndare.

- Hela laget är otroligt laddade inför dagens match och vi är övertygade om att vi kommer gå segrande ur säger huvudtränaren Martin Sjöstrand. Vi ska gå med huvudet högt efter matchen med vetskapen om att vi har gjort allt säger han avslutningsvis.

Följande 16-mannatrupp är uttagna till matchen

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Robin Sjöö
10. Felix Lanzinger
11. William Wesström
15. Hugo Lilja
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Lindsdals IF - Lindås-Långasjö FF, div IV Östra Småland. omgång 7
Tid: Fredag 10 september kl. 19.00
Plats: Fjölebro konstgräs
Inför IFK Påryd - Lindsdals IF
2021-09-02 08:19

När Lindsdals IF i kväll torsdag beger sig till Mörevallen i Påryd för möte mot IFK Påryd, handlar det om match i omgång sex av toalt elva omgångar i div IV östra.

Kvällens motståndare IFK Påryd har inlett säsongen med en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det innebär en nionde plats med fyra poäng. Senast blev det en 0-1 förlust mot IFK Oskarshamn.

För LIFFEN innebar segern senast mot Kalmar City BK med 2-1, att man klättrade upp på första plats i tabellen.

Tränartrion Sjöstrand/Olsson/Karlsson har tagit ut en 17-mannatrupp till kvällens match. Detta på grund av att det är ett par spelare som är oklara.

Truppen som är uttagen är:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Robin Sjöö
10. Felix Lanzinger
11. William Wesström
13. John Björkegren
14. Axel Korsar Stålfors
15. Hugo Lilja
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oscar Andersson
20. Felix Elgan

 

Match: IFK Påryd-Lindsdals IF, div IV Östra Småland. omgång 6
Tid: Torsdag 2 september kl. 18.00
Plats: Mörevallen, Påryd
 

 

 

 

Spelade matcher
Lör 9/10 13:00
0 - 2  
Lör 2/10 13:00
1 - 4  
Tor 23/9 19:00
3 - 2  
Lör 18/9 13:00
2 - 4  
Fre 10/9 19:00
3 - 0  
Tor 2/9 18:00
2 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lindsdals Idrottsförening, 25/10 14:49 
Lindsdals Idrottsförening, 17/09 18:47 
Lindsdals Idrottsförening, 17/09 09:34 
Lindsdals Idrottsförening, 07/06 09:49 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Nya medlemmar i LIF registrera er här nedan!
Våra sponsorer