SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Lindsdals IF
2 - 2
IFK Grimslöv
Lindsdals IF2 - 2IFK Grimslöv

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 maj, 15:00
Plats:Lindsdals IP
Tävling:
Matchnummer: 000090022
Samling:13:30, Fjölebro, samlingsrummet uppe
Aktivitetsinfo: Matchgenomgång kl. 13.30
Uppvärmning kl. 14.15
Matchstart kl. 15.00
Lindsdals IF – IFK Grimslöv 2-2 (0-1)
2019-05-04 23:02

Lördagens drabbning mellan Lindsdal och Grimslöv på Fjölebro slutade 2-2. Målskyttar för LIF blev Filip Sparavec och Elias Ehlin, där den sistnämnde gjorde sitt första mål i lindsdalströjan. Johan Hjalmarsson och Robin Frank gjorde varsitt mål för Grimslöv.

Efter att ha testat lite ny taktik i uppspelsfasen samt egna bollinnehavet kände tränare Martin Edman att det gav resultat direkt i matchen.

- Första 45 minuterna är klockrena, vi dominerade bollinnehavet och hade möjligheter som gjorde att vi borde ledat med 3 eller 4 mål i paus. Tyvärr funkade spelet inte lika bra på sista tredjedelen, i synnerhet när vi fick lägen i och kring motståndarnas straffområde. Vi har en tendens att överarbeta situationer, vi försöker gärna hitta en passning för mycket ibland.

Istället var det Grimslöv som gick till pausvila med en 1-0 ledning. I andra halvlek började Grimslöv starkast, vilket gjorde att tränare Edman valde att ändra om laget till en 4-4-2 uppställning. Detta gjorde att LIF återigen tog tillbaka taktpinnen, något som i den 68:e minuten resulterade i en kvittering från Filip Sparavec efter ett drömanfall.

Mitt i Lindsdals dominans kom, i matchminut 80, ett slumpmål för Grimslöv efter en långboll följt av lite tveksamma ingripanden i LIF-försvaret. Ett mycket tungt mål att släppa in för hemmalaget då det såg så bra ut spelmässigt. Man behövde dock inte vänta mer än 4 minuter på att det skulle komma en kvittering, denna gång av nyss inbytte 17-åringen Elias Ehlin.

- Han visade verkligen hur man ska bete sig på den sista tredjedelen, han fick en passning till vänster om straffområdet och knorrade upp den i krysset med ett direktskott, ett riktigt praktavslut. Han visar verkligen upp att vi har yngre grabbar med mycket bollskicklighet i sig i den här föreningen som kommer slå sig in i A-laget de närmsta åren, säger tränare Edman.

Nästa match för Lindsdal är lördagen den 11 maj mot Saxemara IF, och till den matchen behöver man enligt coach Edman jobba på effektiviteten och beslutsamheten i och runt motståndarnas straffområde.

- Man måste vara självisk om man har skottläge och ta avslut direkt! Jag begär inte att det alltid ska gå i mål, gör den inte det får motståndarna inspark och vi kan komma rätt i positionerna, eller så räddar målvakten och vi kan hugga på returen. Just nu letar vi gärna en passning för mycket istället för att skjuta och det måste vi jobba bort.

- I det stora hela är jag ändå nöjd med grabbarna som spelar väldigt bra, speciellt i första halvlek. Vi hade dock väldigt gärna önskat oss en trepoängare i denna match.

 

Robin Vramsjö


Matchfakta:

Lindsdals IF - IFK Grimslöv 2-2 (0-1)

0-1 (22) Johan Hjalmarsson, 1-1 (68) Filip Sparavec, 1-2 (80) Robin Frank, 2-2 (84) Elias Ehlin

Varningar: Andreas Lundqvist (2)

Startelva: Alexander Kungsman - Diako Eliassi (78), Herman Sillerström, Giga Chkheidze - Eric Alm, Kujtim Shkreta, Andreas Lundqvist, Filip Sparavec - Emil Johansson (70), Arvin Nabi, Felix Troedsson Lanzinger (59)

 

Falke Rundin

Elias Ehlin (78)

Wille Kling (59)

Adam Stark (70)

John Söfort Jörgensen

Oscar Holmgren


<< Tillbaka

 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF