SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

IFK Karlshamn
2 - 2
Lindsdals IF
IFK Karlshamn2 - 2Lindsdals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 juni, 15:00
Plats:Lindsdals IP - Klubblokalen
Tävling:
Matchnummer: 000090058
Samling:11:00, Fjölebro (omklädningsrummet)
Aktivitetsinfo: Kl.11.00: Förberedelser, gå igenom er utrustning och ta med ert material (låda)  till bussen.

Kl.11.15: Bussen avgår

Vi stannar och äter på vägen ner.

Matchstart kl. 15.00
IFK Karlshamn - Lindsdals IF 2-2 (1-2)
2019-06-16 14:28
2-målsskytten Kujtim Shkreta, Bild: 24Kalmar

Det var en svår bortamatch som väntade för Lindsdal i lördags när man reste till Karlshamn. IFK Karlshamn hade inte tappat poäng tidigare den här säsongen på hemmaplan. LIF såg dock till att det första poängtappet kom då matchen slutade 2-2. Båda lagens kaptener klev fram och gjorde 2 mål vardera. Karl Lindqvist för Karlshamn och Kujtim Shkreta för Lindsdal.

Tränare Martin Edman var väl medveten inför matchen att det skulle bli en utmaning för alla inblandade, och i slutändan menar han att 2-2 var ett rättvist resultat sett till hur matchen såg ut i sin helhet.

- Det var ingen lätt bortamatch för oss, och för att vi skulle ha energi genom hela matchen så gjorde jag vissa ändringar i startelvan för att kunna få in friska ben till andra halvlek. Jag är väldigt nöjd med hur första halvlek såg ut. Vi tillämpar det vi pratat om på träning och lugnet finns där.


När coach Edman sedan gjorde 3 planerade byten tidigt i andra halvlek så visade det sig att det inte alls fick effekten som var tänkt.

- Jag bytte in spelare som har stora kvalitéer i kombinationsspelet, men sedan existerade inte kombinationsspelet när spelarna väl hade kommit in. Vi har mängder med omställningslägen men alldeles för ofta blev det stressat och vi tjongade iväg bollen istället för att spela upp i mitten då det fanns få alternativ. Vi blev jättelånga i laget efter deras kvittering till 2-2 i andra halvlek och backlinjen hamnade alldeles för lågt. Det ledde till ett väldigt böljande spel och att vi bjöd in motståndarna i farliga ytor.


Tränare Edman höjer lite extra på Andréas Lundqvist som spelade fram jättefina bollar i djupet som gav lägen, men tyvärr fanns inte slutprodukten riktigt där idag. Även Kujtim Shkreta får mycket beröm, dels för målen, dels för att han alltid spelar på ett lugnt sätt och gör det enkelt för sig själv, en karaktärsspelare.


Något som Martin är väldigt kritisk mot efter den här matchen är fasta situationerna framåt.

- Fasta situationerna är under all kritik. Vi har testat flera av de gamla hörnvarianterna och 3 olika hörnläggare, men oftast går de alldeles för långt på en yta där vi inte har några spelare. Vi kommer definitivt revidera och förändra hörnvarianterna framöver och det kommer vi börja prata om redan nu i veckan.


Lånet från Oskarshamns AIK, Edvin Swalling, spelade från start och fick 45 minuter. Tränare Edman var nöjd med insatsen.

- Han spelade precis på det sättet som vi pratat om, väldigt enkelt på ett och två tillslag. Dock hade han en känning i foten och jag tog beslutet att byta ut honom i paus som en försiktighetsåtgärd, även om han kunde ha spelat vidare. Det är ingen skada som kommer hålla honom borta från spel framöver.


Nästa match för LIF är på hemmaplan, på torsdag mot Glömminge-Algutsrum.

 

Robin Vramsjö


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 25/6 19:00
1 - 2  
Tor 20/6 19:30
3 - 1  
Sön 16/6 13:00
4 - 1  
Ons 5/6 19:30
2 - 1  
Fre 31/5 19:30
1 - 2  
Fre 24/5 19:00
1 - 2  
 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF