SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Nybro IF
1 - 0
Lindsdals IF
Nybro IF1 - 0Lindsdals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 04 juli, 19:00
Plats:Victoriavallen
Tävling:
Matchnummer: 000090075
Samling:16:50, Fjölebro (omklädningsrummet)
Aktivitetsinfo: Kl. 16.50 samling för att iordningställa material.

Kl.17.00 åker vi kollektivt i gemensamma bilar till Viktoriavallen.

Matchgenomgång ca kl. 17.50

Uppvärmning kl. 18.20

Matchstart kl.19.00
Nybro IF - Lindsdals IF 1-0 (1-0)
2019-07-06 17:39
Kujtim Shkreta visade grym karaktär i andra halvlek

Det slutade med förlust för LIF i sista matchen innan sommaruppehållet, då derbymotståndaren tillika bottenlaget Nybro till slut stod som segrare med slutresultatet 1-0. Målskytt för Nybro var Björn Ohlsson.


Tränare Martin Edman var allt annat än nöjd med matchen.

- Det här är en av de tyngre förlusterna, jag känner stor besvikelse och frustration. Vi kommer inte alls upp i standard och visar inget hjärta eller attityd, berättar han.

På Victoriavallen i Nybro såg LIF sin chans att sätta press på toppkonkurrenterna. Om de besegrade Nybro skulle resten av topplagen verkligen känna flåset i nacken. Som resultatet antyder blev det dock inte så och Nybro tog alla tre poäng efter en seger med 1-0.


Lindsdal kom inte alls upp i sin normala kvalitetsnivå och tränare Martin Edman var oerhört besviken och frustrerad, speciellt med den första halvleken.

- Första 45 var verkligen inte bra, vi hade ingen attityd och visade inget hjärta samtidigt som kvaliteten på själva spelet var riktigt låg. Vi föll in i Nybros tempo och spelade inte vårt spel.


Martin berättar att han var oerhört arg och nyanserad i halvtidspausen, något som väckte några av spelarna som ändrade sina attityder, men inte alla.

- Andra halvlek blev bättre, det måste sägas, men vi skapade inte många chanser och när vi väl hade lägen så var precisionen i avsluten alldeles för dålig. Vi kom också tillbaka i den här stressen som vi gjort så många gånger tidigare och slutade tro på vår idé, det störde otroligt mycket i kvitteringsjakten. Nybro gjorde det också svårt för oss då de föll ner lågt i slutet. De var hetare än oss och spelade bra matchen igenom sett till sina resurser, så hatten av för dem.


Martin vill trots allt rikta ett stort plus till lagkapten Kujtim Shkreta som kliver fram som kapten och karaktärsspelare i andra halvlek, där coach Edman också menar att Kujtims mentalitet borde smittat av sig på andra spelare.


Martin berättar att det nu återstår en träning med mycket glädje, lek och skratt. Det väntar femkamp, en match med de äldre mot de yngre i laget. Han vill samla gänget och ha roligt tillsammans och hitta glädjen för att inte gå på semester med några negativa känslor.


Nu är det sommaruppehåll fram till LIF möter IFK Grimslöv den 10 augusti.

 

Jag, Robin Vramsjö, som varit skribent för herrlaget under vårsäsongen tackar Lindsdals IF och alla som läser mina texter och hoppas ni hittar hit igen till höstsäsongen. Ha en bra sommar!

 

Robin Vramsjö


<< Tillbaka

 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF