SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Sölvesborgs GoIF
0 - 5
Lindsdals IF
Sölvesborgs GoIF0 - 5Lindsdals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 augusti, 15:00
Plats:Lindsdals IP - Klubblokalen
Tävling:
Matchnummer: 000090108
Samling:11:00, Fjölebro
Aktivitetsinfo: Vi samlas kl. 11.00 i omklädningsrummet för materialhantering och förberedelser inför avfärden mot Sölvesborg.

Bussen avgår kl. 11.15 och vi stannar för lunch.

Matchstart kl. 15.00
Sölvesborgs GoIF - Lindsdals IF 0-5 (0-1)
2019-09-01 20:29
Arvin Nabi, som stod för ett hat-trick ännu en gång mot Sölvesborg

Matchen på Svarta Led i lördags slutade med storseger för LIF som åkte hem med 3 oerhört starka poäng. Detta efter hela 5-0 mot dåvarande serieledarna Sölvesborg. Målskyttar blev Elias Ehlin, Felix Troedsson Lanzinger och Arvin Nabi, där den sistnämnda stod för ännu ett hat-trick mot Sölvesborg. En bedrift han även lyckades med i matchen på Fjölebro tidigare denna säsong.


Tränare Martin Edman var jättenöjd med insatsen och mentaliteten hos samtliga.

- Vi följde matchplanen fullt ut, vi spelade mycket enklare än vad vi brukar, och till och med destruktivt emellanåt och som helhet funkade allt kanonbra. 

Det var ett Lindsdal som gick ut och visste att det var en måstematch för deras del för att ha någon realistisk chans att hänga på i toppstriden. Då gick LIF ut och gjorde hela 5-0 på Sölvesborg, och tränare Martin Edman menar att det var en match där taktiken funkade till punkt och pricka.

- Sölvesborg hade en bra period första 15-20 minuterna där ”Kungen” fick göra ett par fina räddningar, men sedan gjorde vi en taktisk förändring och gick över till en 4-1-4-1-uppställning. Efter det stängde vi ner Sölvesborg som, i alla fall i andra halvlek, inte skapade någonting.


Något som verkligen fungerade bra till skillnad från matcherna mot Grimslöv och Saxemara var effektiviteten, menar Martin.

- Vi värderade mycket bättre på sista tredjedelen, gjorde det enkelt och tog rätt beslut. Alla tog jobbet för varandra och ingen föll ur ramen. Det här var verkligen en gedigen laginsats där alla förtjänar beröm.


En aspekt som också fungerade riktigt bra var att laget hittade rätt i planen.

- Vi hamnade inte för lågt och kom inte upp för högt. Vi hittade ett mellanting och lockade upp Sölvesborg högt upp i planen för att sedan straffa dem, säger Martin.


Till sist vill Martin även vara noga med att spelarna inte ska få något övermod nu efter denna fina seger.

- Spelarna ska få njuta under den lediga dagen efter segern, men sedan är det dags för en träningsvecka som förbereder inför matchen mot Hörviken, där vi ska ut och göra jobbet med samma lugn och samma mentalitet som mot Sölvesborg. Första 20 minuterna i nästa match kommer bli oerhört viktiga.


Lindsdals nästa match är på hemmaplan mot Hörviken nästa lördag.

 

Robin Vramsjö


<< Tillbaka

 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF