Fotboll
Herrlag

BW 90 IF - Lindsdals IF 1-3
2016-04-17 20:04
Lindsdals IF fick med sig alla tre poängen hem när man på söndagseftermiddagen besegrar BW 90 IF med 3-1 på ett för dagen mycket blåsigt Bjärsjölagårds IP.
Detta gjorde att vinden låg i planens längdriktningen, varvid både lagen hade fördel av den. Lindsdals IF fick vinden i ryggen under första halvlek då man också skapade de flesta målmöjligheterna. Halvlekens ända mål kom i den 41:a minuten
genom Mergim Pllana, efter att han har blivit - på en passning från Nika Chkheidze - frispelad på högerkanten.
Inledningsvis av andra halvlek är det BW 90 IF som håller i taktpinnen i matchen och har även fördel av vinden. Kvittering kommer också efter en frispark mitt på Lindsdals planhalva. Bollen hamnar till slut hos Code Demba Sy som från nära håll kvitterar till 1-1. Sedan presenterar sig nyförvärvet från Östers IF Lukas Quist.. Han gör både 2-1 och 3-1 mitt i andra halvlek.
Hans första mål kommer efter en vänsterhörna slagen av Robin Olsson som nickas vidare av Johan Lewton fram till Lukas. 3-1 målet med kvarten kvar är ett samarbete mellan inhopparna Jan Hoang och Robert Bratt på vänsterkanten. Bollen spelas sedan in till Lukas som från straffområdeslinjen placerar bollen strax under ribban.
En nöjd Lindsdalstränare Johan Israelsson konstaterade att idag krigar vi för varandra och att alla från de som startade, de som hoppade in och övriga på bänken gör en starkt kollektiv insats.
I och med alla resultat i omgång är Lindsdals IF det ända lag som står på full poäng. Nästa helg väntar ny svår bortamatch mot en av seriefavoriterna FC Rosengård.

Matchfakta: BW 90 IF - Lindsdals IF 1-3 (0-1)
0-1 (41) Mergim Pllana, 1-1 (54) Code Demba Sy, 1-2 (65) Lukas Quist, 1-3 (76) Lukas Quist
Varningar: Mergim Pllana (2), Mattias Dolk (2), Jan Hoang (1)
Startelva: David Jansson - Robin Olsson, Johan Lewton, Herman Sillerström, Andreas Lundqvist - Mergim Pllana (75), Mattias Dolk, Nika Chkheidze, Nikolaos Ignatiadis (65) - Lukas Quist, Jacob Petersson