SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Herrlag

Inför Lindsdals IF - Smedby BoIK
2021-09-23 16:23

I kväll är det dags för ännu ett kommunderby i div 4 östra - när Lindsdals IF och Smedby BoIK drabbar samman på Fjölebro konstgräs.

Matchen inleder omgång nio, och vid seger för LIFFEN kommer man upp i ointagliga 25 poäng. Detta innebär serieseger och uppflyttning till div 3 till kommande säsong.

Tränartrion Sjöstrand/Olsson/Karlsson har tagit ut följande 16-mannatrupp till matchen:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Ludvig Hedén
9. Eric Alm
10. Felix Lanzinger Troedsson
11. William Wesström
15. Robin Sjöö
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Lindsdals IF - Smedbb BoIK, div IV Östra Småland. omgång 9
Tid: Torsdag 23 september kl. 19.00
Plats: Fjölebro konstgräs - Lindsdlals IP

 

En vinst från serieseger och uppflyttning
2021-09-19 19:49

Vi är nära nu. Efter segern med 4-2 borta mot Hossmo har vi sju poängs försprång mot våra konkurrenter med tre matcher kvar att spela. En seger räcker alltså för att nå vårt mål: serieseger och uppflyttning till division 3. 

Men hittills i fotbollshistorien har det aldrig räckt att vara nära något. Jobbet ska göras och vi ska bli helt klara. Vår tanke är att fixa detta redan på torsdag kväll hemma mot Smedby. Alla till Fjölebro! Kom och heja fram oss. Vår paroll är att göra saker tillsammans - en mycket viktig nyckel till våra framgångar i år. Tillsammans inkluderar gärna alla i hela föreningen och er som följer oss utifrån.  

De stora hyllningarna och festen får alltså dröja ett tag. Värt att poängtera redan nu är ändå att vi är precis där vi vill vara och faktiskt anser att vi ska vara. Vi insåg tidigt att den här division 4-serien inte skulle bli lätt, att det blev enkelserie underlättade inte heller. Exempelvis hade vi aldrig åkt ur trean ifjol om det hade varit dubbelmöten, men kommer man snett in i det hela är tiden extremt knapp att rätta till något. 

Å andra sidan kan man rätta till en del saker även under pågående match. Jag vill passa på att lyfta fram att vi minst fem matcher i rad har korrigerat taktiska delar av vårt spel och fått effekter som gett segrar. All heder till våra tränare Sjöstrand, Olsson, Sjöö och Karlsson för detta, men också till spelarna som har förmågan att utföra det vi pratar om. 

Vi har en tillit till vår förmåga och i relationerna till varandra i den här truppen som ska ta detta hela vägen in i mål. Smedby, SSG och Kalmar AIK återstår innan vårt hårda och metodiska arbete är fullbordat. 

Forza Liffen! 

 

Magnus Krusell

Inför Hossmo BK - Lindsdals IF
2021-09-17 19:22

LIFFEN har redan varit där på Rinkabyvallen tidigare i år. Då var det en träningsmatch inför kommande säsongen.

En skön och solig sommarkväll i  mitten av juni. En match som slutade 2-2, efter att Lindsdal haft en 2-0 ledning i halvtid.

När nu lagen ännu en gång drabbar samman handlar det om en match mellan ettan och tvåan i tabellen. Lindsdal med 19 poäng och Hossmo BK med 14 poäng.

Hossmo BK som inledde med en 0-1 förlust i första matchen. Har därefter fyra segrar och två oavgjorda matcher. Laget bäste målskytt är Markus Rydasp med fyra mål, följd av Andree Larsson och Anders Iwarson med tre mål vardera.

Lindsdals IF har efter att ha spelat oavgjort i inledningen mot IFK Oskarshamn, vunnit påföljande sex matcher och bäste målskytt är Oscar Andersson med fem mål.

Till matchen har tränartrojkan Sjöstrand/Olsson/Karlsson tagit ut följande 16-mannatrupp:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Ludwig Hedén
10. Robin Sjöö
11. William Wesström
13. John Björkegren
15. Hugo Lilja
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Hossmo BK - Lindsdals IF, div IV Östra Småland. omgång 8
Tid: Lördag 18 september kl. 13.00
Plats: Rinkabyvallen
Inför Lindsdals IF - Lindås-Långasjö FF
2021-09-10 15:26
Nu är det dags för hemmamatch igen, nu mot Lindås-Långasjö FF. 
- Vi gör en godkänd prestation senast där vi efter ett 1-0-underlag vänder och vinner med 5-2. 
Sista 15 minuterna innan halvtidsvilan är säsongens bästa offensivt då vi lyckas göra 4 bra fotbollsmål säger Lindsdalstränaren Martin Sjöstrand
Nu väntar Lindås, ett lag som har gjort 13 mål på 6 matcher men släppt in 20. 
Han fortsätter och menar att vi måste fokusera på att varje match är lika viktig och att ingenting är klart, även om tabelläget ser gynnsamt ut för oss. 
Vi ska göra allt för att sätta press på de andra lagen bakom oss och gör vi det vi är bra på så kommer vi att ta tre poäng ikväll! 

Dagens match kommer att bli spännande, om inte, för att Lindås-Långasjö FF tränas av Daniel Ahonen. Daniel som spelade 45 matcher i Lindsdal under säsongerna 2011-2012.

Båda lagen är två lag som vill spela en attraktiv fotboll. Vi har under veckan fokuserat på vårt spel (en klyscha som alla tränare använder) och våra styrkor samt hur vi ska använda oss av dem mot dagens motståndare.

- Hela laget är otroligt laddade inför dagens match och vi är övertygade om att vi kommer gå segrande ur säger huvudtränaren Martin Sjöstrand. Vi ska gå med huvudet högt efter matchen med vetskapen om att vi har gjort allt säger han avslutningsvis.

Följande 16-mannatrupp är uttagna till matchen

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Robin Sjöö
10. Felix Lanzinger
11. William Wesström
15. Hugo Lilja
16. Oscar Andersson
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oskar Holmgren
20. Felix Elgan
 
Match: Lindsdals IF - Lindås-Långasjö FF, div IV Östra Småland. omgång 7
Tid: Fredag 10 september kl. 19.00
Plats: Fjölebro konstgräs
Inför IFK Påryd - Lindsdals IF
2021-09-02 08:19

När Lindsdals IF i kväll torsdag beger sig till Mörevallen i Påryd för möte mot IFK Påryd, handlar det om match i omgång sex av toalt elva omgångar i div IV östra.

Kvällens motståndare IFK Påryd har inlett säsongen med en vinst, en oavgjord och tre förluster. Det innebär en nionde plats med fyra poäng. Senast blev det en 0-1 förlust mot IFK Oskarshamn.

För LIFFEN innebar segern senast mot Kalmar City BK med 2-1, att man klättrade upp på första plats i tabellen.

Tränartrion Sjöstrand/Olsson/Karlsson har tagit ut en 17-mannatrupp till kvällens match. Detta på grund av att det är ett par spelare som är oklara.

Truppen som är uttagen är:

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Robin Sjöö
10. Felix Lanzinger
11. William Wesström
13. John Björkegren
14. Axel Korsar Stålfors
15. Hugo Lilja
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oscar Andersson
20. Felix Elgan

 

Match: IFK Påryd-Lindsdals IF, div IV Östra Småland. omgång 6
Tid: Torsdag 2 september kl. 18.00
Plats: Mörevallen, Påryd
 

 

 

 

Vändning och seger mot City efter stark laginsats
2021-08-28 10:58

Att vi lyckades vända 0-1 till 2-1 och vinna över Kalmar City BK, visade vilken styrka vi har i hela vår trupp den här säsongen. Alla visste på förhand så klart betydelsen av den här matchen. En seger skulle öppna möjligheter, medan en förlust skulle göra fortsättningen väldigt knepig. 

 

Vi kom ut till match med ambitionen att ta kommandot direkt, vilket vi också gjorde. Första halvleken kändes som vår ända fram till Citys ledningsmål i 37:e minuten - ett mål som för övrigt gjordes av duktige Flamur Popaj som vi var nära att värva i vintras. Efter det tappade vi momentum och energi fram till halvtidspausen. 

 

Återigen fick vi effekt på vårt halvtidssnack. I andra skulle vi flytta fram positionerna och låsa City tidigare i deras uppspelsfas. Det tog bara någon minut innan Felix Lanzinger med ett fint inlägg hittade Oscar Andersson, som vid bortre stolpen skickligt kunde kvittera. 

 

Matchen stod sedan länge och vägde, vi tröttnade lite och tvingades till några byten, men ändå kändes vi som till stora delar spelförande. De stora målchanserna uteblev. 

 

I matchminut 85 fick vi en frispark strax utanför Citys straffområde. Felix Lanzinger fick perfekt träff och satte segermålet i målvaktens vänstra kryss. 

 

Efter matchen var glädjen enorm och firandet bestod bland annat av en magisk segersång där Andreas "Sunken" Lundqvist var allsångsledare. Vi är oerhört stolta över det här laget som har en fantastisk sammanhållning och kvalitet hos alla i truppen, både bland spelare och ledare. 

 

Samtidigt är vi ödmjuka. Ännu har vi inte vunnit någon serie. Tuffa matcher och hårt arbete återstår, härnäst i form av bortamatch mot svårspelade Påryd på torsdag kväll. 

 

Magnus Krusell

Inför Lindsdals IF - Kalmar City BK
2021-08-27 13:45

När Lindsdals IF och Kalmar City BK möts i den femte omgången är det en match mellan ettan och tvåan i tabellen.

Kalmar City kommer till matchen med fyra vinster. LIFFEN på andra plats, två poäng efter inför "seriefinalen".

I Kalmar City spelar numera några spelare som representerat Lindsdals IF i mitten av 10-talet, bla Diako Eliassi, Azad Eliassi och Kamran Delashob.

LIFFEN:s tränartrio Sjöstrand/Olsson/Karlsson får inför matchen göra några ändringar i truppen. Eric Alm är avstängd och Ludwig Hedén är skadad. Tillbaka i truppen är Felix Lanzinger, Andreas Lundqvist, Ville Wesström och Robin Sjöö. Tllkommer gör även David Nyborg. 

 

16-mannatruppen i sin helhet::

1. Henrik Engelstad
2. Jonathan Taylor
3. Herman Sillerström
4. Emil Schylström
5. Lucas Löfgren
6. Jesper Nilsén
7. Andreas Lundqvist
8. Robin Sjöö
10. Felix Lanzinger
11. William Wesström
15. Hugo Lilja
16. David Nyborg
17. John Svensson
18. Gustav Bäckstedt
19. Oscar Andersson
20. Felix Elgan

 

Match: Lindsdals IF - Kalmar City BK, div IV Östra Småland. omgång 5
Tid: Fredag 27 augusti kl. 19.00
Plats: Lindsdals IP - Fjölebro - konstgräs
 

 

 

 

Blytung seger efter drama i Ruda
2021-08-22 16:02

Vår seger med 2-1 borta mot Ruda var något vi fick kämpa hårt för. Inte förrän i matchens slutskede kunde Oscar Andersson avgöra matchen åt oss med en välplacerad straff. 

 

Prestationen från vår sida var inte dålig, men det var heller inte så bra som vi vet att den skulle ha kunnat vara. I efterhand ser vi det som en styrka att vinna även när vi inte är på topp och dessutom möter en duktig motståndare. Ärligt talat var Ruda ett klart bättre lag än vi trodde på förhand. 

 

Ludde Hedéns ledningsmål till 1-0 i slutet av första halvlek blev upptakten till en kaotisk sekvens där en protesterande Rudaspelare blev utvisad och ytterligare två motståndare fick syna det gula kortet. Vi spelade alltså en man mer i drygt en halvlek, men uppgiften för oss blev inte mycket lättare av det. Att matchen spelades på en ojämn naturgräsplan med ganska tjockt gräs bidrog också till att vi inte fick det flyt i spelet som vi brukar bjuda på, åtminstone i perioder av matcherna. 

 

I mitten av andra halvlek damp en boll oturligt ned på handen på en av våra försvarare, varpå Ruda kunde kvittera på straff. Trots att vi skapade flera fina lägen efter det, kändes det länge som att matchen kanske gick mot ett oavgjort slutresultat. Att vi slutligen kunde avgöra utlöste vild glädje i hela vår trupp och segersången, som alltid på bästa sätt anförd av Kristoffer Dawenpart, i omklädningsrummet efter matchen var skönare än på väldigt länge. 

 

Vi gjorde vårt jobb och bäddade för en härlig utmaning på fredag kväll när obesegrade Kalmar City gästar Fjölebro. Förhoppningsvis ser alla Liffens anhängare till att vara på plats för att heja fram oss till en ny seger i jakten på en topplats i årets serie. 

 

Magnus Krusell

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 23/9 19:00
3 - 2  
Lör 18/9 13:00
2 - 4  
Fre 10/9 19:00
3 - 0  
Tor 2/9 18:00
2 - 5  
Fre 27/8 19:00
2 - 1  
Lör 21/8 13:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lindsdals Idrottsförening, 17/09 09:34 
Lindsdals Idrottsförening, 07/06 09:49 
Lindsdals Idrottsförening, 02/06 08:41 
Lindsdals Idrottsförening, 31/05 16:15 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Nya medlemmar i LIF registrera er här nedan!
Våra sponsorer