Nybro IF - Lindsdals IF 2-1
2017-07-01 13:33
Lindsdals IF fick bästa möjliga start på fredagskvällens länsderby mot Nybro IF. Trots regn under hela fredagen bjöd Viktoriavallen på ett mycket bra underlag för fotboll.
Som sagt var fick LIFFEN en bra start på matchen genom att i den 10:e spelminuten göra 1-0. Förarbete av Nikolaos Ignatiadis och mål av Filip Quist.
Men efter det kunde Nybro IF komma tillbaka och både kvittera och ta ledningen innan pausvilan. 1-1 genom Sterling Hancock och 2-1 genom Jonas Sturesson.
Mer info kommer.............

Inför Nybro IF - Lindsdals IF
2017-06-30 12:04
Sista matchen innan sommaruppehållet är det länsderby mot Nybro IF på klassiska Viktoravallen.
I och med dagens match som är i den fjortonde omgången vänder serien - så Lindsdal och Nybro har redan mötts under våren.
Vårmötet spelades på en kall och frusen skärtorsdag och slutade med seger för LIFFEN 2-0. Målskyttar var bröderna Lucas och Filip Quist.
Till kvällens match kommer lagen till spel med blandade resultat. Nybro IF har vunnit mot Asarums IF FK och förlust mot Torns IF och KSF Prespa Birlik.
För Lindsdal var det senast vinst mot Österlen FF efter tre förlustmatcher.
Tränarduon Israelsson/Taylor får tillbaka Robin Olsson och Oskar Engström. Saknas pga avstängningar är Lukas Quist och Gezim Dalipi.
Truppen i sin helhet blir då följande:

6. Viktor Byström

12. Nils Carlsson

15. Robin Olsson

20. Isak Olsson

Lindsdals IF - Österlen FF 3-1
2017-06-23 15:19
Var det magiskt trollspö eller var vad det som hände i Lindsdals IF:s omklädningsrum i halvtidsvilan i gårdagens match mot Österlen FF.
Något gjorde iallafall tränarduon Israelsson/Taylor med spelarna.
För efter första halvlek hade Österlen FF en 1-0 ledning som kunde varit både 2-0 eller 3-0.
Men så i andra halvlek började LIFFEN hitta rätt i positionen och vinna fler dueller.
Det gav också resultat efter en kvart då Filip Quist vann en duell mot Österlensförsvaret och det var kvitterat.
Sedan kunde Mergim Pllana göra 2-1 och Emil Johansson 3-1. Båda målen gjorda efter vunnen boll och snabb omställning.
Seger och tre viktiga poäng efter de senaste förlusterna.
Kommande fredag väntar - i sista matchen innan sommaruppehållet - länsderby mot Nybro IF.
Matchfakta: Lindsdals IF - Österlen FF 3-1 (0-1)
0-1 (27) Fabrian Karlsson, 1-1 (58) Filip Quist, 2-1 (76) Mergim Pllana, 3-1 (87) Emil Johansson
Varningar: Mergim Pllana (1) Lukas Quist (3), Utvisning: Gezim Dalipi
Startelva: David Jansson - Andreas Lundqvist, Adam Stark, Viktor Grusell, Erik Alm (46) - Mergim Pllana, Viktor Byström, Ludvig Holmertz, Emil Johansson - Lukas Quist (76), Filip Quist (85)

Gezim Dalipi (46)
Nikolas Ignatiadis (76)
Erik Frödeberg (85)
Thomas Lundberg
Jonathan Taylor
Inför Lindsdals IF - Österlen FF
2017-06-22 15:43
När detta skrivs är det bara några timmar kvar till att Lindsdals IF och Österlen FF skall mötas i den trettonde omgången av div II Östra Götaland. I och med kvällens match kan vi göra bokslut för första halvan av serien.
Kvällens gäster Österlen FF är nykomling som verkligen har överraskat på ett positivt sätt och finns fn på en fjärde plats i tabellen. Lagen möttes under säsongen 2015 då var Österlen också nya i serien. I fjol var man nere och vände i trean.
Lindsdalstränaren Johan Israelssons tankar inför kvällen match:
Ny match, nya möjligheter!  Vi gjorde i mångt och mycket en bra match senast mot Hässleholms IF. Under stora delar av matchen är det vi som styr och ställer och skapar en mängd kvalitativa målchanser. Dock är vi väldigt ineffektiva vilket straffade sig och motståndaren vände matchen i slutskedet. Ikväll hoppas jag att vi kommer upp i den nivå vi visade senast samtidigt som vi förbättrar detaljer som kan bidra att vi kliver av matchen med ett bra resultat.
Tränarduon Israelsson/Taylor får till matchen tillbaka lagkapten Viktor Byström och Gezim Delipi. Saknas gör Robin Olsson som inte kommer loss från sitt jobb.
Truppen i sin helhet blir då:

6. Viktor Byström

8. Lukas Quist

9. Gezim Dalipi

26. Jonathan Taylor

Lindsdals IF - Hässleholms IF 1-3
2017-06-18 06:47
Ledningsmål i sista minuten av första halvlek genom Ludvig Holmertz och fler bra chanser till ytterligare mål fram till kvarten kvar.
Men när domaren blåste av matchen hade Hässleholms IF vänt på siffrorna genom tre mål under de sista femton minuterna.
Matchfakta: Lindsdals IF - Hässleholms IF 1-3 (0-1)
1-0 (45) Ludvig Holmertz, 1-1 (77) Joel Wedenell, 1-2 (81) Haric Crnalic, 1-3 (88) Niazi Smail
Varningar: Robin Olsson (2)
Startelva: Jonathan Taylor (68), Andreas Lundqvist, Viktor Grusell, Robin Olsson - Ludvig Holmertz, Nikolaos Ignatiadis, Oskar Engström, Emil Johansson - Lukas Quist, Mergim Pllana (79)

Nils Carlsson
Thomas Lundberg
Erik Alm (68)
Adam Stark
Filip Quist (79)
Erik Frödeberg
Inför Lindsdals IF - Hässleholms IF
2017-06-17 10:11
I den tolfte omgången av serien stöter LIFFEN på Hässleholms IF i en viktig match för båda lagen.
Både Lindsdal och Hässleholm har inte rosat marknaden i de senaste omgångarna, så en trepoängare är något som står hög upp på önskelistan i båda lägren.
Lindsdalstränaren Johan Israelsson tankar inför matchen:
Jag har en fin känsla inför dagens match och jag ser fram emot en bra prestation som förhoppningsvis leder till tre sköna poäng.
Idag vill jag se att vi arbetar tillsammans som ett lag; att vi arbetar stenhårt i ett kollektivt försvarsspel och gör det svårt för Hässleholms IF att skapa målchanser på oss.
Offensivt vill jag se oss spela en rörlig fotboll där vi attackerar med mycket folk och skapar numerärer i de ytor vi vill åt på motståndarens planhalva.
Inledningsvis av serien visade vi vilket duktigt fotbollslag vi är. Målet är att komma tillbaka till den nivån med start idag.
Nu kör vi. Tillsammans.
Truppen som skall göra det är följande:

8. Lukas Quist

12. Nils Carlsson