Fotboll
Herrlag

KSF Prespa Birlik - Lindsdals IF 1-2
2014-08-16 17:25
Med sitt andra mål för dagen i den 86:e min såg Viktor Byström till att ordna tre viktiga poäng till Lindsdal, när Prespa Birlik besegrades med 2-1 på lördagseftermiddagen. Samme Viktor gjorde också matchens första mål mitt i första halvlek. Prespa Birliks kvittering kom med tjugo minuter kvar.
Den på papperet svåra bortamatchen mot KSF Prespa Birlik blev en spännande tillställning ända fram till slutsignalen.
Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och skapade ett par riktigt heta målchanser i inledningen. Bland annat hade Xhevdet LLumnica ett rungande skott i stolpen.
Trots hemmadominansen var det Lindsdal som gjorde halvlekens ända mål. Efter tjugo minuter fick, efter ett inkast på vänsterkanten, Viktor Byström bollen i vänsterinneposition och kunde placera bollen vid målvaktens högra stolpe.
Prespa Birliks dominans blev större i andra halvlek och efter 75 min kom kvitteringen på nick genom Adriano Kalisiak. Man gick också för ett segermål, men Lindsdalsmålvakten Joakim Deurell kunde med god hjälp av sitt försvar stoppa Prespas Birliks målförsök.
Med fyra minuter kvar tog Carl Sahlén hand om en frispark mitt på planen. Han hittade inhopparen Oscar Andersson - första matchen för säsongen - som sprungit sig fri på högerkanten. Oscar i sin tur hittade Viktor Byström snett bakåt, som tryckte in segermålet för Lindsdal.
På återstående ordinarie tid plus tilläggstid fortsatte Prespa trycka på för en kvittering, men inga mer mål blev det inte. Utan Lindsdals starka höst fortsätter med fjärde raka vinsten, vilket gör att man för tillfället har fem poäng ner till kvalplatsen i en haltande tabell.
Ännu ett lag från Skåne väntar i nästa omgång - då BW 90 IF kommer på besök kommande lördag kl. 16.00

Matchfakta: KSF Prespa Birlik - Lindsdals IF 1-2 (0-1)
0-1 (21) Viktor Byström, 1-1 (75) Adriano Kalisiak, 1-2 (86) Viktor Byström
Varningar: Inga

Startelva: Joakim Deurell - Jonathan Taylor, Carl Sahlén, Anton Arvidsson, Tommy Petersson - Kamran Delashob (68), Viktor Byström, Felix Elgan (85), Ludvig Axelsson - Viktor Fredriksson, Jacob Petersson (81)