Herrlag

IFK Malmö FK - Lindsdals IF 1-2
2017-04-22 16:51
Lördagseftermiddagens rubrik är "Bröderna Quist gjorde det igen".
Det blev en repris av målskyttarna när Lindsdals IF besegrade IFK Malmö på lördagen. Precis som mot Nybro IF senast var det bröderna Filip och Lucas Quist som med var sitt mål i inledningen av andra halvlek såg till att LIFFEN tog sin första trepoängare på bortaplan för säsongen.
Annars var det IFK Malmö som med vinden i ryggen under den första halvtimmen skapade de hetaste målchanserna. Buwar Karim hade en frispark som David Jansson hade viss problem med. Malmö hade också sex hörnor och några av dom skapade lite oreda i Lindsdalsförsvaret.
Men sen i den 38:e spelminuten kombinerade sig Lindsdal fram på högerkanten och till slut var Ludvig Holmertz fri vilket gjorde att Malmöförsvaret var tvungna stoppa honom på ett ojust sätt med en målchansutvisning som följd.
Så med en man mer på planen kunde Lindsdal redan i början av andra halvlek går fram till en 2-0 ledningen efter mål av bröderna Filip o Lucas Quist.
- Vi gnuggade på och borde gjort något mer mål. Det blev onödigt spännande på slutet efter Malmös reducering säger Lindsdalstränaren Johan Israelsson efter slutsignalen.
IFK Malmös reducering kom i den 89:e minuten. Målskytt Gustaf Backaliden.

Matchfakta: IFK Malmö FK - Lindsdals IF 1-2 (0-0)
0-1 (49) Filip Quist, 0-2 (51) Lukas Quit, 1-2 (89) Gustaf Backaliden.
Varningar: Gezim Dalipi, Lukas Quist
Startelva: David Jansson - Andreas Lundqvist, Viktor Grusell, Adam Stark, Gezim Dalipi - Emil Johansson, Oskar Engström, Nikolaos Ignatiadis (73), Ludvig Holmertz (90) - Lukas Quist, Filip Quist (82)