Herrlag

Lindsdals IF - Växjö Norra IF 0-0
2019-06-26 16:29
Alexander "Kungen" Kungsman, som höll nollan för andra matchen i rad

Det blev en mållös historia mellan LIF och Växjö Norra på tisdagskvällen. Huvudtränare Martin Edman kunde ej närvara på matchen, så det var andratränare Wayne Palmborg som tog ansvaret på bänken. Via huvudtränare Edman berättar Wayne Palmborg att det var en insats som de är väldigt nöjda med. Han tycker att LIF var det något bättre laget, även om Växjö också var jätteduktiga. Det blev till slut ett rättvist resultat, menar tränare Palmborg.

Inför matchen pratade huvudtränare Martin Edman om att de var tvungna att stänga ner farten i Växjö Norras anfallsspel. Detta var något som Eric Alm, högerback för dagen, skötte fruktansvärt bra, han dämpade verkligen farten och gjorde en utmärkt insats, säger Wayne Palmborg.

Lindsdal hade väldigt mycket av spelet och stort bollinnehav, men tyvärr saknades skickligheten på sista tredjedelen. Det hade behövts en killer-instinct så hade LIF avgjort matchen tagit tre poäng. De tre poängen kunde dock även ha gått till Växjö, då bortalaget hade en straff i andra halvlek. Först sattes straffen i mål, men den blev tvungen att slås om. Då sköt växjöspelaren över.

I slutminuterna, mitt under en bra period för hemmalaget, blev Lindsdals Felix Troedsson Lanzinger utvisad och därmed avstängd i de 2 nästkommande matcherna. Efter utvisningen var det en fråga om att ta med sig en poäng eller inte, och LIF lyckades hålla nollan även resten av matchen med en man mindre.

Extra plus i Lindsdal till Eric Alm, Alexander Kungsman, och nyförvärvet Edvin Swalling som går från klarhet till klarhet i den svartgula tröjan.

Nästa match för LIF är fredag den 28:e, då det väntar ett derby mot serieledande Pukeberg på bortaplan. Ett Pukeberg som LIF besegrade med hela 5-0 i april.