Fotboll
Herrlag

IFK Berga - Lindsdals IF 4-3
2015-08-24 08:33
Med ledningsmål genom Mattias Dolk innan IFK Berga hade fått känna på bollen och med ett 2-0 mål genom Jacob Petersson innan matchuret hade passerat 11 minuter var det kamraterna från Berga som till slut stod som segrare med 4-3 i kommunderbyt i södertvåan.
Allt började så bra för LIFFEN denna soliga och varma sensommarlördag på Bergaviks IP inför hela 770 personer. Visserligen reducerade Markus Mårtensson till 2-1 efter dryga halvtimmen men Lindsdal svarar direkt då Jacob Petersson gör sitt andra mål fram till 3-1.
Det skulle dock inte vara slut på målfabrikationen i halvleken för IFK Berga både reducerar och kvitterar. Så 3-3 i halvtid är siffror som gör en tränare både glad och fundersam.
I andra halvlek föll endast ett mål och det gjordes av IFK Berga som därmed tog sin första trepoängare sedan vinsten mot IFK Hässleholm på svenska flaggans dag.
För Lindsdal innebar förlusten ingen tabelländring utan man är kvar på sjätte plats, men nu bara åtta poäng ner till kvalplatsen som innehavs av IFK Berga.
I nästa omgång väntar BW 90 IF för LIFFEN hemma på Fjölebro.

Matchfakta: IFK Berga-Lindsdals IF 4-3 (3-3)
0-1 (1) Mattias Dolk, 0-2 (11) Jacob Petersson 1-2 (25) Marcus Mårtensson, 1-3 (34) Jacob Petersson, 2-3 (37) Gustav Andersson, 3-3 (41) Johannes Lagesson, 4-3 (78) Pontus Fredriksson
Utvisning: Margim Pllana

Startelva: Joakim Deurell - Anton Arvidsson, Johan Lewton, Carl Sahlén, Andreas Lundqvist - Mergim Pllana, Viktor Fredriksson, Nika Chkheidze (84), Mattias Dolk (84) - Robin Sjöö, Jacob Petersson