Nu ligger anmälan för fotbollsskolan öppen! Se flik Arrangemang/Marknad och sen "fotbollsskola" för mer info, eller klicka för anmälan.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll

Bli medlem i Lindsdals Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Lindsdals IF
 
Välkommen till Intersports Clubdagar
2023-03-21 11:28
Clubdagar på Intersport med 25 % i rabatt på allt i butik och på intersport.se

Hej på er!

Mellan den 22/3 - 2/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% på allt i butik och på intersport.se, Ett perfekt läge att köpa det ni behöver för vårens alla aktiva dagar.

När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar vår förening - Lindsdals IF. För du har väl valt att stötta vår förening - Lindsdals IF - lite extra under ”Mina sidor”?

Detta gäller för dig som redan är eller blir Clubmedlem hos Intersport.

Läs mer i bifogad fil och återkom om ni har frågor eller funderingar!

 

*Gäller på ord. pris t.o.m. 2/4 kl: 23:59. Gäller ej produkter markerade med ”exkluderad från rabatter”, 
cykel, hockey, el-scooter, träningsmaskiner, presentkort, elektronik, föreningskläder, supporterprodukter 
eller beställningsvaror. Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter

Månadsfinal och Färgfemman Deluxe - BingoLotto 25 mars kl. 18.00 i Sjuan och TV4 Play
2023-03-13 09:00
Bingolotto varje lördag kl. 18.00 i Sjuan och TV4 Play

På lördag klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, är det månadsfinal i BingoLotto och vi spelar FärgFemman Deluxe hela kvällen!

Värdinna denna afton är ingen mindre än Lotta Engberg och hon får besök av Casanovas och John Lindberg Trio som bjuder på svängiga toner.

Vi utlovar en underbar bingoafton med massor av underhållning, spänning och vinstglädje, så sitt inte lottlös på lördag!

Kanske blir det din turdag på lördag?

Bingolotterna till veckans omgång köper Du som vanligt hos oss:

- Vid vårt lottbord i Lindsdals Centrum utanför ICA Supermarket Lindsdal

   Lördag mellan kl. 10.00-16.00

- Vid vårt lottbord inne på CityGross Kalmar

   Lördag mellan kl. 11.00-17.00

För köp av digitala lotter använder Du följande länk 

https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=32001065

Tack för att du är med och stöttar Sveriges föreningar!

Alla vinner på Bingolotto.

Du kan vinna miljoner. Sveriges föreningar vinner alla gånger.

Du sitter väl inte lottlös? 

Vi löser också in Dina vinster från tidigare spelomgånger.

Fredagserbjudande!
2023-03-10 14:26
Fredagserbjudande!
 
Då vädret fortsätter att leva sitt eget liv så skapar vi nu en rabattkod till kepsar och mössor samt vattenflaska!
 
Skriv in: magni2023 och få 20% rabatt på dessa produkter! Erbjudandet gäller hela mars och enbart på vår webbshop.
 
Webbshoppen hittar ni på här, gå in och klicka på ”webbshop Lindsdals IF”
 
Lindsdals IF söker speaker
2023-03-01 15:13

Är du vår nästa speaker? Eller känner du någon/några som är intresserade?

 

Lindsdals IF söker speaker till våra hemmamatcher för våra A-lag på dam och herr. Totalt är det 9st seriematcher för dam och 11st seriematcher för herr mellan april och oktober, till detta kan det tillkomma cupmatcher och eventuella kvalmatcher.

 

Att jobba på Lindsdals Ifs matchdagar är baserat på ideell arbetskraft.

 

Perfekt för en pensionär, student eller någon som bara tycker det är allmänt roligt.

 

Du behöver inte ha varit speaker tidigare. Att vara speaker innebär att du kommer cirka 1 timme innan matchstart och lämnar när matchen är klar, totalt cirka 2,5 timme per match.

 

Man kan vara flera som delar på uppdraget så man inte binder upp sig till alla hemmamatcher.

 

Skicka ansökan till: kansli@lindsdalsif.se

Årsmöte och Årets Liffare
2023-03-01 08:21

Årsmötet löpte på fint och vi tackar er som kom dit för visat intresse. 

 

Styrelsen är i stort sett intakt från 2022 med några nya inslag inför 2023. Den ser ut som följer,

 

Malin Gruvhagen - ordförande

Marie Almqvist - vice ordförande 

Jessica Fivelstedt - kassör 

Mikael Jurgell - herransvarig 

Michael Peterson - damansvarig

Pernilla Ousbäck - ledamot 

Marie Loman - ledamot

Mikael Konradsson - ledamot 

 

Vi hälsar Marie Loman och Mikael Konradsson särskilt välkomna till styrelsen i Lindsdals IF. 

 

Under kvällen delade vi ut Årets Liffare, det gick till Magnus Loman med följande nominering: 

 

Magnus Loman är värd utmärkelsen för sina otroligt fina insatser under flera år. Han har alltid varit mån om den breda truppen och laget har behållit sina spelare ända upp till J16 där de är idag. Det händer inte utan att det finns en glädje och en kärlek till fotbollen hos killarna. 

 

Sedan länge har man kunnat se att laget haft stora framgångar sportsligt och att flera spelare nu redan som 15-åringar fyller på i herrlaget. Det här året känns det som att stora förändringar kommer att ske i J16, i och med att spelare "går upp" och jag tycker att Magnus är värd utmärkelsen nu för det han tillfört under åren.

Hans ledarstil är pedagogisk och inkluderande och samtidigt tydlig för alla. Han är verkligen en ledare man som klubb borde vara mån om att behålla!

 

Vi som förening kan inte annat än hålla med, Magnus är ett föredöme för alla som i någon form leder, utbildar och formar framtidens människor och fotbollsspelare. Tack för allt du gör i Lindsdals IF Magnus. Du är ett föredöme som ledare, människa och Liffare. Vi hoppas på många fler år för dig i den svartgula tröjan.

 

Grattis Magnus och tack för att du är hos oss!

 

 

 Styrelsen Lindsdals IF                                                 

 

Samarbete med Kalmar FF
2023-02-20 09:01

Samarbete med Kalmar FF

 

 Nedan följer en ganska lång men viktig information. Läs den gärna. 

 

Vi i styrelsen har efter noga övervägande och efter dialog med både FF och andra föreningar valt att testa att vara en del av deras Regionala Talangprojekt, kallat RTP. I uppstartsfasen är det Lindsdals IF, Hossmo BK, IFK Berga, Kalmar Södra och Kalmar FF själva som är en del av detta.

Kalmar FF gör detta som ett sätt att närma sig arbetssätt som finns ute hos många klubbar runt om i Europa. Att man har samarbetsklubbar i sitt närområde. I Sverige är det just nu Kalmar FF och IFK Norrköping som gör en pilot kring detta arbetssätt. Projektet rullar mellan 2023–2025 till att börja med. Det går att avsluta samarbetet när som under dessa år.

Finns det inga klubbar i Sverige som har samarbetsklubbar kanske ni tänker nu och direkt får upp några större klubbar i tankarna. Jo, det finns det men som det ser ut hittills i Sverige så handlar det oftast om att elitklubben har ett lag i respektive samarbetsklubb. Dvs man driver ett gäng lag ute i klubbarna. I detta projekt som FF vill göra tillsammans med oss så kommer de erbjuda oss fler träningspass till våra aktiva, erbjuda våra ledare fortbildning, inspiration och att kunna gå utbildning i deras regi.

Huvudsakliga syftet med detta projekt är att få fram ännu bättre fotbollsspelare i regionen. Där behövs att både aktiva och ledare får inspiration, nya tankar och ideér samt lite utmaning i sin fotboll. Samt att inspirera och göra regionens ledare ännu bättre.  

Det som erbjuds oss är:

 

Inspirationsträningar:

Varannan onsdag kommer det ut två instruktörer från Kalmar FF till oss fem samarbetsklubbar. Det är olika ledare som kommer, de har som minst ungdom A som utbildningsnivå. Högst utbildad i ledargruppen har UEFA Pro.

På inspirationsträningarna så är det pojkar 10–12 år som är målgruppen. De erbjuds helt enkelt en träning till i sin hemmiljö. De kan ta emot ca 25 på dessa pass. Hur vi fördelar aktiva till dessa pass kommer bestämmas tillsammans med ungdomsansvariga. Kanske blir det hela laget som turas om, kanske skickar dessa åldrar några var under en period. Vi hittar det eller de sätt som passar bäst. Det är frivilligt att delta på dessa pass givetvis, de är ett erbjudande om ytterligare ett pass fotboll i veckan med nya instruktörer. Det innebär nya röster, nya ögon på våra spelare vilket brukar bidra till växande.

På dessa träningar önskar Kalmar FF att så många som möjligt av er ledare kommer och deltar, tittar, frågar och förhoppningsvis inspireras till era egna träningar. Givetvis är ledare som tränar tjejer välkomna på dessa träningar också. Likaså på fortbildningar eller liknande.

Allt som allt erbjuds vi i Lindsdals IF 18 inspirationsträningar under 2023.

 

Talangträningar:

Utöver inspirationsträningar så erbjuder de talangträningar.

Dessa träningar genomförs inne på Gasten hos Kalmar FF. Varje samarbetsförening skickar in fem spelare från åldrarna 13-14 år som får genomföra ett pass med spelare från flera andra lokala föreningar.

Vilka som skickas in till dessa pass är helt öppet för oss som förening. Det kommer också bli en diskussion mellan de ledare i resp. åldersgrupp som detta är aktuellt för. Det som vi kommer testa till en början är att gå på vissa kriterier som ex träningsnärvaro, motivation, spelförståelse och attityd/beteende.

Dessa träningar handlar inte om att skicka de som kanske för stunden anses bäst eller som skriker högst om att de vill. Dessa platser kan användas för att premiera de som sliter på, som tränar och alltid gör sitt yttersta att få ett pass till om de vill. Det kommer vara viktigt att vi skickar spelare som har ett moget beteende, dvs du klarar motgångar och medgångar på ett sätt som vi vill i Lindsdals IF. Vi klagar inte på lagkamrater, trycker inte ner andra eller tar oss rätten att framhäva oss framför andra. Vi fostrar lagkamrater.

FF har inga synpunkter vilka vi skickar på dessa träningar. Det kan rulla helt fritt, det kan vara ex 20 olika som delar på dessa platser. Det spelar ingen roll.

Vi erbjuds 36 talangträningar per år.

 

Fortbildning/Utbildning:

Utöver detta så erbjuds vi fortbildning till våra ledare. Detta är inlagt vid några tillfällen varje år.

Det kommer också att finnas möjlighet att gå Svenska fotbollsförbundets utbildningar via Kalmar FF.

Till detta projekt finns ett årshjul. Vi ska försöka att kommunicera ut detta till er på bästa sätt.

 

Reflektioner kring samarbetet:

Om vi direkt tar den diskussion som kan uppstå kring samarbete likt detta. Kommer FF nu att ta våra bästa spelare?  De gör bara detta för att få syn på våra spelare? Kommer vi bli en elitförening nu?

 

Vi ska försöka svara så bra vi kan utifrån de diskussioner och tankar som vi har.

Om vi börjar med huruvida vi frångår bredd och blir elit? Absolut inte. Det finns inget i våra planer för framtiden som puttar Lindsdals IF åt något elithåll. Vill vi fostra och utbilda ännu fler bra spelare som kan ta sig vidare från oss? Absolut. Självklart vill vi det. Vi vill få fram spelare som går vidare, spelare som går upp i våra egna seniorlag och spelare som pratar gott om Lindsdals IF. Som säger att de fick chansen hos oss, att vi gav dem en bra utbildning och att de hade valmöjligheter.

 

OM du älskar fotboll mest av allt och är villig att från 13 års ålder träna 4 gånger i veckan plus en egenträning så ska du vara i Kalmar FF. Det är fotboll på en nivå vi inte kan eller ska erbjuda. Så oron kring huruvida FF kommer ta våra spelare så vågar vi nog påstå att detta blir mer uppstyrt nu än vad det varit. Nu finns det ett avtal där spelare kan byta klubb i januari, juli och under vanliga frimånaden. Detta har inte funnits tidigare utan då har spelare kunnat lämna när som. Det kan de så klart fortfarande, ett barn ska inte hindras i sitt utövande men det är starka önskemål att det blir under dessa perioder. På så vis kan båda föreningarna planera sin säsong utifrån den numerär de har.

 

Tittar vi historiskt i vår förening så tappar vi runt 2-3 spelare på pojk i åldrarna kring 9-12 då de går till Kalmar FF. De gör med största sannolikhet detta av olika anledningar men det vi ser är att flera av dessa kommer tillbaka vid 13 års åldern. Om de inte väljer att sluta. De kommer tillbaka för att de kanske inte fick en plats i de akademier som tar över i dessa föreningar kring ovan åldrar, de kanske inte hade förstått det stora beslutet som krävs vad gäller antal träningar. Detta är ett scenario som både vi och Kalmar FF vill minska. Vi vill att det ska kunna växa hos oss, veta att FF har koll på dem och att de kommer erbjudas en plats i akademien om de anses platsa där. Det ska inte krävas en stress att byta klubb för att känna att man ger sig själv chansen.

 

I stort sett förser FF sig själva med spelare i akademien som är mellan 13-15 år. Det kan bli aktuellt att fylla på med 2-3 spelare under dessa år från förhoppningsvis någon av oss samarbetsföreningar men det kan lika gärna komma spelare från helt andra föreningar.

Skaffar de sig en bättre koll på våra spelare i olika åldrar? Absolut så är det. Men den största vinsten med det tror vi är att de ser dem och utmanar dem genom träning hos oss eller tillsammans med andra inne hos dem. De måste inte känna stressen att byta klubb för tidigt för att bli sedda.

 

Vi tror efter diskussioner och farhågor vi lyft med Kalmar FF att detta kanske bli bättre än vad det varit hittills. Om de är intresserade av en spelare från oss så inleds en diskussion med aktuella ledare, vårdnadshavare och oss som förening. Det är spelarens bästa som ska styra. Tror vi att denne mår bäst av att utvecklas i en trygg miljö ett tag till så ska de inte behöva känna att det är kört.

 

Sen är det så att vi kanske kommer att få spelare som lämnar oss för att vara en del av akademien hos ex Kalmar FF. Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara. Vi är av den åsikten att det ska vara så också. Är det vad spelaren vill och vi har fostrat och utbildat den så bra så är det en eloge till oss. Inget annat. Att vi som breddförening genom systematisk och bra kvalité på det vi gör får fram fina och skickliga fotbollsspelare. Det är en stor del av meningen med det vi gör i Lindsdals IF. Vi fostrar framtidens fotbollsspelare.

 

De tankar och funderingar ni har kring detta ser vi gärna att ni tar med mig Malin Gruvhagen eller Niklas Friberg. Vi svarar gärna så gott vi kan på frågor, funderingar och tankar.

 

 Allt gott,

                                                                                                        Styrelsen i Lindsdals IF

Ny supportershop!
2023-02-15 15:55

Som ni har märkt så har vi glädjen att presentera vår nya onlineshop med Lindsdalsprodukter - framtagna i samarbete med Hatstore! 

Om ni klickar på fliken "webshop Lindsdals IF" så hamnar ni direkt in på vår nya sida. Där hittar ni allt från mössor, kepsar, tröjor och mycket mer! 

 

Självklart kan ni fortfarande gå in och handla träningskläder via Intersport. Kolla då till höger i fältet under fliken "Våra sponsorer" och klicka på bilden som det står "Till webshopen Intersport". 

 

Så passa på att handla nu när solen börjar titta fram - varför inte en keps? 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF