Nu ligger anmälan för fotbollsskolan öppen! Se flik Arrangemang/Marknad och sen "fotbollsskola" för mer info, eller klicka för anmälan.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll
Dam

Serieförslag för div 3 damer och div 4 damer för säsongen 2022
2022-01-12 17:53

Under veckan har Smålands FF:s tävlingskommitté precentrerat förslag på serieindelning för säsongen 2022.

Damlagen har enligt förslaget hamnat  med sin två lag i Div 3 Sydöstra och Div 4 Kalmar/Öland enligt följande:

 

Div 3 SÖ Dam
FK Karlskrona 
Färjestadens GOIF B

Kalmar Södra IF/Hossmo 
Kristianopels GoIF 
Lindsdals IF
Ramdala IF
Rockneby IK 
Runsten-Möckleby IF
Rödeby AIF
Team Södermöre B

 

Div 4 Kalmar/Öland Dam  

Bäckebo GOIF 
Hossmo BK/Kalmar Södra B 
IFK Borgholm 
IFK Påryd 
Lindsdals IF B 
Madesjö IF B 
Mörbylånga GOIF 
S:t Sigfrids IF 
Smedby BoIK/Trekantens IF 
Team Södermöre C

Förslag på serieindelning för damlagen
2021-01-15 14:39
Under veckan har Smålands FF:s tävlingskommitté precentrerat förslag på serieindelning för säsongen 2021.
Damlagen har enligt förslaget hamnat  med sin två lag i Div 3 Östra och Div 4 Kalmar/Öland enligt följande:
Div 3 Östra
Färjestadens GoIF B
Hultsfreds FK
IFK Borgholm
Kalmar Södra IF
Lindsdals IF
Rockneby IK
Team Södermöre B
Vimmerby IF B
Västerviks FF
Åseda IF

Div 4 Kalmar/Öland
Bäckebo GoIF
Hossmo BK
IFK Borgholm B
IFK Kalmar B (9-man)
Lindsdals IF B
Madesjö IF B
Mörbylånga GoIF
Runsten/Möckleby IF B
Trekantens IF
Den definitiva serieindelning fastställs vid Smålands FF:s Representantskapsmötet den 7 februari.
Vi fortsätter och kämpar maj ut
2020-05-08 10:20

Vi fortsätter och kämpar maj ut! Se till och följ och stöd oss in över mållinjen!

Vi spelare i dam/herr kommer fortsätta vår kampanj maj månad ut för att verkligen visa och påvisa att vi gör det här för att undvika permittering, vilket innebär färre träningar och mindre möjligheter att svetsas samman som slagkraftig förening. Vi vill vara förberedda när serien drar igång! Vi är på god väg tack vare er alla där ute, så därför vill vi tacka alla som varit med och stöttat oss så här långt. Vi hoppas även att ni fortsättningsvis tittar, läser och följer oss på sociala medier och på vår hemsida eftersom det är våra kanaler till er i dessa tider när ni inte kan följa oss live. På dessa forum kan vi återgälda tack och utlovade utmaningar på vårt sätt och fram tills nu har ni fått se burppees i alla dess slag (fem burpees/skänkt 100-lapp).

 Nästa fysiska inslag för oss spelare blir fällkniven som ett sätt att visa uppskattning till fortsatt stöd (redovisas på sociala medier). Följande regler gäller för oss spelare: 10 reps av fällkniven per skänkt 200 kronors-sedel =  1 årskort för dam och herr. Swisha ert bidrag/stöd till följande nr: 123-231 41 44. Märk ert bidrag med ert för- och efternamn eller ert företagsnamn.

Tack för ert stöd och engagemang!

Dam- och herrlaget!

Stötta oss spelare i Lindsdals IF
2020-04-24 16:18
Stötta oss spelare i Lindsdals IF
Stötta oss spelare i Lindsdals IF💛🖤 genom att bli t ex årskortsinnehavare för dam och herr😃 För varje 100-lapp som skänks kommer varje dam- och herrspelare utföra 5 burpees etc, vilket kommer redovisas under träningar i sociala medier. Syftet till detta är följande👇🏻

Rådande omständigheter som för närvarande råder drabbar idrottsföreningar hårt för tillfället och ingen vet exakt när ett normaliserande tillstånd åter är tillbaka. 

Vi spelare från dam och herr i Lindsdals IF vill inget mer än att kunna träna kontinuerligt utan att behöva gå ner i träningsmängd. Träningarna är ett sätt för oss bibehålla samvaron i laget, få kontinuitet i träning och även vara förberedda och möjliggöra bra prestationer när förhoppningsvis serien drar igång den 13-14 juni. Om detta ska bli verklighet för oss krävs det att vi som lag/förening går ihop tillsammans med er och skramlar ihop en slant för att undvika att bli permitterade som lag. Allt vi vill är att fortsättningsvis kunna spela fotboll och bedriva den mängdträning som vanligtvis står på schemat. Därför ber vi om er hjälp via detta Swishnummer: 123-231 41 44 att bidra till att verksamheten kan fortgå precis som normalt. Märk ert bidrag med ert för - och efternamn eller ert företagsnamn, så genererar det dessutom till ett årskort på Fjölebro 2020 för dam och herr för endast 200 kronor= 1 person. 

Tack för Ert stöd och engagemang

Dam- och herrlaget
Serieförlag för div 2 damer 2020
2019-11-14 15:17

Smålands FF har skickat ut förslag till seriesammansättning för division 2 damer 2020. Götalandsdistrikten samarbetar sedan 2017 om åtta serier med tolv lag.
Distrikten har nu sammanställt det första förslaget till seriesammansättning för division 2 2020. 96 lag har placerats in i de åtta distriktsövergripande serierna.

Lindsdals IF har enligt förslaget placerats i div 2 Östra Götland tillsammans med följande lag:

Emmaboda IS

Glömminge-Algutsrums IF

Hultsjo IF Atom

Ingelstads IK

Kalmar Södra IF

Runsten/Möckleby IF

Rödsle BK

Smedby BoIK

Team Södermöre

Växjö BK

Växjö DFF Akademi

Den definitiva seriesammansättningen kommer i slutet av november.


Referat: Lindsdals IF - Nättraby GoIF
Lindsdals IF - Nättraby GoIF 0-5 (0-1)
2019-10-05 18:11

I den sista omgången kom Nättraby till Lindsdal för att försöka vinna serien och ta klivet upp till Division 1. Men då krävs en vinst över Lindsdal och att Emmaboda förlorar mot Rödsle. Vinner Lindsdal kan man fortfarande gå om Näsum i tabellen, men det blev ingen bra start på matchen och Nättraby tog kommandot direkt.
– Vi öppnar lite darrigt och de hade tre frilägen innan vi kom in i det. Sen känns det som vi har bra koll och vi hade också något friläge. Där är matchen jämn men sen går vi bort oss lite igen och då gör de 1-0. Ändå en bra första halvlek, säger tränare Johan Ewaldh.
I andra halvlek måste Lindsdal försöka lite mer framåt för att få till en kvittering, men Nättraby får in 2-0 en bit in i andra halvlek.
– Där försöker vi så gott vi kan, fortsätta som i första fast vi ville skapa något framåt då vi låg under. Men det känns som att vi inte orkar och inte vågar ta initiativet att gå framåt. Så efter en timme tröttnar vi och då gör de 2-0 och sen rinner det iväg lite. De första 60 minuterna är vi bra med, sen orkar vi inte hela vägen och gör lite småmisstag som drabbar oss hårt. Det är det som gör att det blir 5-0 och de hade mycket att spela för, säger Johan.
Ett extra plus till Heidi Ruth som spelade sin sista match för Lindsdal och som har varit väldigt viktig under höstsäsongen.


Rödsle hade en 4-1 ledning mot Emmaboda som lyckades reducera två gånger om i slutet av matchen, men Rödsle vann ändå matchen med 4-3. Det innebär att Nättraby vinner serien och är tillbaka i Division 1 efter blivit nedflyttade säsongen innan.
För Lindsdal väntar fortsatt spel i Division 2 efter man slutat på en tiondeplats i tabellen.
Hur vill du sammanfatta säsongen?
– Mycket upp och ner är väl första känslan. Vi är riktigt bra när vi tränar och då ser det bra ut, svårt att få ut det under många av matcherna. Men vissa av matcherna är vi väldigt bra. Det är självförtroendet som sviker oss, hade vi haft det med oss hade vi kommit högre upp i tabellen, säger Johan.


Flest gjorda mål
Emilia Florén 6 mål
Ebba Johnson 4 mål
Elin Persson 4 mål

Största vinsten
Lindsdals IF - Ramdala IF 7-0

Eddie Jonsson
Referat: Lindsdals IF - Nättraby GoIF
Inför Lindsdals IF - Nättraby GoIF
2019-10-04 17:49

21 matcher är spelade och det är dags för den sista omgången i Division 2 Dam Sydöstra Götaland. Bottenstriden är avgjord sen länge och det blir Ramdala och Mörbylånga som åker ur serien men i toppen lever serien i allra högsta grad. Det skiljer 2 poäng mellan ettan Emmaboda och tvåan Nättraby. Emmaboda spelar borta mot Rödsle medan Nättraby spelar borta mot Lindsdal. Det är alltså en väldigt viktig match som ska spelas under lördagsförmiddagen på Lindsdals IP. Tränare Johan Ewaldh ser uppgiften som motiverande och vill se till att bortalaget inte firar någon serievinst imorgon.
– Emmabodas tränare hörde nyss av sig och önskade lycka till. Vi ska försöka ta oss samman, göra våran bästa match och klättra en placering.
Senaste gången Lindsdal och Nättraby mötte varandra var det mållöst länge men tillslut fick Nättraby in ledningsmålet och kunde sen vinna matchen med 3-0.
– Det är ett väldigt duktig lag som hade ett fantastiskt bra mittfält och anfallsspel. Vi är väl med i matchen i typ 70 minuter och sen gör de 1-0. Då måste vi gå för det och då kontrar de in 2 och 3-0.
– Imorgon vill jag se en jäkla inställning och ett spel som vi utför på träningen. Vi gör det mycket bra på träningarna, det gäller att få ut det på matchdagen också. Vill se att det glöder och att vi står för en bra insats, säger Johan. 

Araya Nonthing, Emma Tunsäter, Elin Persson och Jeanette Blomster är inte tillgängliga.
Vid vinst kan Lindsdal klättra en placering och gå om Näsum.

Lindsdals IF - Nättraby GoIF
Lördag 5 Oktober - 14.00
Lindsdals IP

Eddie Jonsson
Referat: Team Södermöre - Lindsdals IF
Team Södermöre - Lindsdals IF 3-2 (2-2)
2019-09-30 17:18

I lördags spelade Lindsdal sin sista bortamatch för säsongen mot Team Södermöre. Lindsdal kan fortfarande gå förbi Näsum i tabellen medan Team Södermöre siktar på att hålla Glömminge/Algutsrum bakom sig. När Lindsdal och Team Södermöre mötte varandra i våras var det en jämn match där Södermöre gjorde två snygga mål som blev matchavgörande. Det blev inga mål i det mötet för Lindsdal men i lördags var det Lindsdal som tog ledningen genom Araya Nonthing.
– En halvlek som är bra från vår sida, bra spel och skapar chanser. Känns som vi har det mesta av spelet. Sen gör vi 1-0 och då kontrar de in 1-1 snabbt därefter. Lite onödigt där vi inte är riktigt på tårna och slappnar av tidigt. Lite likadant när vi gör 2-1 och de kontrar in 2-2, vi går bort oss lite enkelt och tappar boll i fel läge, säger tränare Johan Ewaldh.

Debutanten Maja Landin gjorde Lindsdals 2-1 mål efter en hörna där bollen dimper ner i straffområdet, spelar bollen bakåt och sen skott i mål. Men precis innan halvtid kvitterade Södermöre. I andra halvlek var det hemmalaget som tog ledningen för första gången i matchen efter Melissa Olsson gjort sitt tredje mål.
– Fortsatt väldigt jämnt, blev mer kamp av att. Men tyvärr så går vi bort oss och de kontrar in 3-2. Sen så är det fortsatt jämnt, lite halvchanser. Men vi lyckades inte kvittera, men vi gör en bra insats men släpper in ett för mycket och gör ett för lite, lite så som det har varit under säsongen.
Johan säger att hela laget står för en bra insats men ett extra plus till 04-tjejerna Maja Landin som gör Lindsdals 2-1 mål och Selma Palmberg Holmsten.
Nästa match är den sista för säsongen och då möter man Nättraby på hemmaplan. Nättraby har fortfarande chans att vinna serien och lär få med sig en del publik till Lindsdal. Matchen spelas på lördag den 5:e Oktober, 14.00.

Matchfakta
21’ 0-1 - (LIF) Araya Nonthing
22’ 1-1 - (TS) Melissa Olsson
26’ 1-2 - (LIF) Maja Landin
44’ Gult kort - (LIF) Matilda Wihl
45’ 2-2 - (TS) Melissa Olsson
61’ 3-2 - (TS) Melissa Olsson
80’ Gult kort - (LIF) Ronya Halleen
86’ Gult kort - (LIF) Emma Tunsäter

Eddie Jonsson
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lindsdals Idrottsförening, 21/03 11:28 
Lindsdals Idrottsförening, 10/03 14:26 
Lindsdals Idrottsförening, 01/03 15:13 
Lindsdals Idrottsförening, 01/03 08:21 
Lindsdals Idrottsförening, 20/02 09:01 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF