Fotboll
Herrlag

Hässleholms IF - Lindsdals IF 0-1
2015-10-05 14:59
Även bortamötet mot Hässleholms IF började på bästa sätt för LIFFEN. För redan i den fjärde minuten gjorde Mergim Pllana 0-1. Mergim fick en krossboll från Andreas Lundqvist vid mittlinjen och avancerade några meter in på Hässleholms planhalva innan han med en prefekt lobbskott från ca 45 meter kunde se bollen precis flyga över målvakten in i mål.
Som vi minns började även bortamatchen mot Torns IF på ett liknande sätt, med ledningsmål redan i inledningen av matchen. Den gången vände Torn och vann till slut. I går hände inte detta utan vi kan konstatera att Mergim dröm/konstmål skulle bli matchen ända.
I den 90:e minuten fick Emil Andersson göra debut i seniorfotbollen då han byttes in i stället för Jan Hoang.
Så de två mötena mot lagen från Hässleholm på bortaplan - dvs IFK och IF - slutade med seger för Lindsdal med 1-0.
En match återstår av årets seriespel hemma på Lindsdals IP-Fjölebro mot ett formstarkt FK Karlskrona. Efter trepoängaren mot Hässleholms IF är Lindsdals IF kvar på en femte plats i tabellen. På lördag får vi svar på frågorna om vilken placering årets upplaga får och om man skall gå igenom serien utan förlust på hemmaplan.

Matchfakta: Hässleholms IF - Lindsdals IF 0-1 (0-1)
0-1 (4) Mergim Pllana
Varningar: Andreas Lundqvist, Jan Hoang, Mergim Pllana

Startelva: Daniel Aspegren - Robin Olsson, Anton Arvidsson (68) , Johan Lewton, Robin Olsson - Mergim Pllana, Viktor Fredriksson, Nika Chkheidze, Jan Hoang (90) - Nikolaos Ignatiadis (86), Jacob Petersson