Fotboll
Herrlag

Nosaby IF - Lindsdals IF 4-2
2014-05-24 17:14

Johan Lewton och Viktor Fredriksson var Lindsdals IF:s målskyttar i förlustmatchen mot Nosaby IF. Lewtons mål betydde 1-0 och Fredriksson mål var kvittering till 2-2.

Det var två lag som verkligen suktade efter en trepoängare, när Nosaby IF och Lindsdals IF möttes på lördagseftermiddagen, på ett för dagen blött men mycket bra fotbollsplan. Nattens regn hade gjort Nya Vallbjörka både blöt och hal, men underlaget höll under hela matchen.

Nosaby IF inledde matchen bäst och skapade de bästa chanserna till mål. Efter 34 minuter vann Lindsdal bollen på mittplan och Felix Elgan hitttade Johan Lewton i djupled.

Nosabymålvakten Jörgen Bengtsson räddar. Returen tar Johan hand om själv och 1-0 till Lindsdal. Glädjen varade i fyra minuter innan matchens lirare Karl Rydhög presenterade sig. Karl Rydhög gör först 1-1 och i inledningen av andra halvlek gör samme Karl Rydhög 2-1. Viktor Fredriksson kvitterar till 2-2 med hjälp av Nosabyförsvaret. Sedan var det dags för Karl Rydhög igen. Hans tredje mål för dagen och ny ledning för Nosaby med 3-2. Sedan stänger Nosaby matchen med sitt 4-2 mål med kvarten kvar.

Tre poäng till Nosaby gör att lagen byter plats i tabellen.

Chans till revanch kommer redan på onsdag när den nionde omgång inleds med matchen Lindsdals IF - FK Karlskrona på Fjölebo kl. 19.00.

Matchfakta: Nosaby IF - Lindsdals IF 4-2 (1-1)

0-1 (34) Johan Lewton, 1-1 (38) Karl Rydhög, 2-1 (46) Karl Rydhög, 2-2 (58) Viktor Fredriksson, 3-2 (64) Karl Rydhög, 4-2 (72) Tim Hansson

Startelva: Fredrik Karlsson, Erik Ingmarsson (46), Carl Sahlén, Daniel Serell, Andreas Lundqvist - Johan Wittberg, Jonathan Taylor (72), Johan Lewton, Tommy Petersson - Felix Elgan (72), Viktor Fredriksson