Herrlag

Nybro IF - Lindsdals IF 2-1
2017-07-01 13:33
Lindsdals IF fick bästa möjliga start på fredagskvällens länsderby mot Nybro IF. Trots regn under hela fredagen bjöd Viktoriavallen på ett mycket bra underlag för fotboll.
Som sagt var fick LIFFEN en bra start på matchen genom att i den 10:e spelminuten göra 1-0. Förarbete av Nikolaos Ignatiadis och mål av Filip Quist.
Men efter det kunde Nybro IF komma tillbaka och både kvittera och ta ledningen innan pausvilan. 1-1 genom Sterling Hancock och 2-1 genom Jonas Sturesson.
I jakten på kvittering under andra halvlek drabbas Lindsdals IF av en målchansutvisning på målvakten David Jansson. Trots spel med tio man skapar Lindsdal en handfull chanser till kvittering utan resultat, så Nybro IF:s 2-1 ledning i halvtid står sig matchen ut.
Nu väntar ett sommaruppehåll på två veckor innan träningen inför höstsäsongen startar med bortamatch mot Vimmerby IF. Dessutom skall en spännande match i Smålandscupen spelas den 26 juli mot Östers IF:s U-21 på Fjölebo.
Matchfakta: Nybro IF - Lindsdals IF 2-1 (2-1)
0-1 (10) Filip Quist, 1-1 (22) Sterling Hancoch, 2-1 (44) Jonas Sturesson
Varningar: Robin Olsson (3), Emil Johansson (3)
Målchansutvisning: David Jansson
Startelva: David Jansson - Robin Olsson, Viktor Grusell, Adam Stark, Andreas Lundqvist - Emil Johansson, Viktor Byström, Oskar Engström, Nikolaos Ignatiadis (53), Ludvig Holmertz, Filip Quist (51)