Fotboll
Herrlag

Hässleholms IF - Lindsdals IF 2-4
2017-10-10 09:31
Efter tre raka förlustmatcher kunde Lindsdals IF vinna den svåra bortamatchen mot Hässleholms IF med 4-2 efter 1-1 i halvtid.
Hässleholms IF - som var ett av tre lag som kunde bli seriesegrare - började matchen i högt tempo och skapade målchans på målchans.
Så mitt i Hässleholms offensiv kunde Lindsdal på ett av sina få anfall under första halvtimme gör första målet. Andreas Lundqvists inlägg hittade fram till Emil Johansson som pricksköt in ledningsmålet.
Hässleholm skulle få utdelningen på sina chanser strax innan paus. Joel Wedenell gjorde mål på straffspark efter att han själv blivit fälld.
Under andra halvlek fortsatte Hässleholm sin jakt på ledningsmål men de flesta målmöjligheter avvärjdes av Lindsdalsförsvaret eller så hamnade avslutet strax utanför målramen.
Istället för hemmamål var det LIFFEN som kunde gå fram till en tvåmålsledningen genom mål av Lukas Quist och Ludvig Holmertz.
Med fem minuter kvar reducerade Anton Persson för hemmalaget till 2-3, så avslutningen av matchen blev spännande.
Hässleholm flyttade fram allt för att få till en kvittering - då en poäng skulle visa sig vara viktig inför sista omgången.
Lindsdal höll undan anstormningen och kunde i stället genom Oskar Engström på kontring gör 2-4. Målet var Oskars första seriemål i LIF-tröjan.
När vi summerar omgångens resultat kan vi konstatera att Torns IF är seriesegrare och att Hässleholms IF och Lunds BK gör upp i sista omgången vilket lag som får kvala mot div I.
Vilka lag som får lämna blir ett triangeldrama mellan Nybro IF, Vimmerby IF och Kvarnby IK.
Svaret på dessa frågor får vi vid 16.00-tiden på lördag.
För LIFFEN väntar seriesegrarna Torns IF på Lindsdals IP-Fjölebro i avslutning.

Matchfakta: Hässleholms IF - Lindsdals IF 2-4 (1-1)
0-1 (22) Emil Johansson, 1-1 (36) Joel Wedenell /straff/, 1-2 (54) Lukas Quist, 1-3 (78) Ludvig Holmertz, 2-3 (85) Anton Persson, 2-4 (94) Oskar Engström
Varningar: Viktor Grusell (4), Emil Johansson (4), Oskar Engström (4), Robin Olsson (5).
Startelva: Nils Carlson - Andreas Lundqvist, Viktor Grusell, Adam Stark, Eric Alm (90)- Ludvig Holmertz (83), Viktor Byström, Oskar Engström, Emil Johansson - Lukas Quist, Filip Quist (90)