Fotboll
Herrlag

Seger och hållen nolla i Smedby
2021-06-11 09:37

I en av de sista träningsmatcherna inför seriepremiären vann herrlaget på torsdagskvällen med 2-0 borta mot Smedby. Båda målen, av Eric Alm och Ludvig Hedén, föll inom matchens första 12 minuter. Segersiffrorna kunde ha varit betydligt större. I andra halvlek hade Lindsdal bland annat ett friläge från Felix Lanzinger

"Vi skapade bra med chanser och borde kanske gjort fler mål, men att vi vann och höll nollan gör att vi ska vara nöjda med prestationen. Smedby borta är en tuff motståndare och värmen var kämpig för spelarna", säger sportchefen Magnus Krusell

Försvarsspelet är det som imponerat mest i säsongens första träningsmatcher. Mot Smedby släppte mittlåset Herman Sillerström och Emil Schylström inte mycket förbi sig.

"Defensivt funkar det väldigt bra, nästan över förväntan. Men vi har lite svårare att bita fast bollen på motståndarnas planhalva och etablera spel där så det behöver vi jobba mer med."

Så här startade herrlaget mot Smedby:

Falke Rudin - John Svensson, Herman Sillerström, Emil Schylström, Jonathan Taylor - Jesper Nilsén, Felix Elgan, Andreas Lundqvist - Gustaf Bäckstedt, Ludvig Hedén, Eric Alm

I andra halvlek gjordes ett antal byten så att alla tillgängliga spelare i truppen fick speltid.

Herrlagets seriepremiär är borta mot IFK Oskarshamn den 2 juli. Dessförinnan hoppas vi att kunna spela ytterligare en träningsmatch, men inget är klart ännu.