Matchnummer: 141202078
Samling:18:00
Härligt med seger i derbyt!
2021-08-09 10:25

Vi är väldigt glada efter segern med 5-2 i vår hemmapremiär mot Nybro. Nästa steg för oss är att bli ett vinnande lag igen och att hålla i det över tid, efter fjolårets motigheter. Härligt också att få vinna på vår hemmaplan Fjölebro med publik på plats igen.

Nybromatchen blev som väntat tuff, som derbyn nästan alltid är. Vi hade kommandot redan från start, men i första halvlek blev vi för centrerade och grötiga i vårt spel. Positionsspelet, som vi jobbar mycket med, var inte bra nog och vi agerade lite för individuellt istället för som ett lag. Skönt ändå att se Eric Alm göra ett snyggt mål på frispark. Att vi släppte till en straff och kvittering för Nybro kändes surt, men det är sånt som kan hända.

Allt det vi pratade om i pausen fick vi effekt på i andra halvlek, som är en av våra bästa på länge. Tveklöst var det därför som vi kunde rycka ifrån till en klar seger tack vare mål av Emil Schylström, Felix Elgan (straff), Jesper Nilsén och Hugo Lilja. Nilséns mål var ett fantastiskt långskott - en praktträff som fick oss ledare och spelare på bänken att häpna.

När vi gör det vi ska göra och som vi tränar regelbundet på, är vi riktigt bra. Det är en av de lärdomar vi tar med oss från den här matchen.

Nu väntar träningar i veckan inför nästa match, hemma mot IFK Borgholm på lördag kl. 15. Kom och heja fram oss till en ny seger då!