Fotboll
Herrlag

Lindsdals IF - IFK Berga 2-1
2022-07-28 08:33

Det blev en händelsrik, dramatisk och spännande kvartsfinal i Toyota Cup när kommunderbyt mellan Lindsdals IF och IFK Berga spelades under tisdagskvällen på ett sommarsvalt Fjölebro.

Efter 1-1 vid fulltid gick matchen till ett avgörande i förlängning och ev strafflängningsavgörande.

Pontus Fredriksson gav IFK Berga ledningen efter 10 min. Kvitteringen kom några minuter innan paus då Hugo Lilja pricksköt 1-1.

Inga mål i andra halvlek gjorde att matchen gick till förlängning. Efter fem minuter av andra förlängningskvarten kom så ett avgörande. På en snabb omställning där Alexander Kungsman hittade Oscar Andersson med en lång utspark. Oscars skott räddades av Bergamålvakten Oscar Johansson. På returen kunde sedan Luka Quist placera in LIFFENS ledningsmål, som också skulle visa sig bli ett segermål.

Stor glädje bland Lindsdalsspelarna när domaren blåste av matchen. Semifinal väntar i början av september. Lottningen väntas komma i mitten av augusti.