Fotboll
Herrlag

IFK Karlshamn - Lindsdals IF 2-1
2022-09-21 17:52

När krukröken lagt sig och domaren Hampus Savolainen blåst av matchen mellan IFK Karlshamn och Lindsdals IF, kunde man på resultattavlan läsa - två för hemmalaget och ett för bortalaget.

Tre poäng till de blåvitrandiga och häng på kvalplats upp till div 2.

För LIFFEN är man kvar på åttonde plats med två poäng ner till Växjö Norra IF, som just nu innehar kvalplats för fortsatt spel i div 3.

Karlshamn tog ledningen mitt i första halvlek genom Adam Nensén. Tio minuter in i andra halvlek kom kvitteringen, då Andreas Lundqvist sköt en frispark direkt i mål.

Men bara några minuter tog åter Karlshamn ledningen med 2-1, som också blev slutresultatet.

Målskytt var Lukas Jönsson.

Tilläggs kan att båda lagen hade möjligheter till flera mål, men de båda målvakterna Alexander Kungsman i Lindsdal och Hampus Strömgren ville annorlunda.

På fredag väntar ett länsderby mot Färjestadens GoIF på Fjölebros konstgräs. En match där varje poäng är viktig runt sträcken på den nedre halvan av tabellen.

Matchfakta: IFK Karlshamn - Lindsdals IF 2-1 (1-0)

1-0 (23) Adam Nenen, 1-1 (55) Andreas Lundqvist, 2-1 (63) Kulas Jönsson

Startelva: Alexander Kungsman - John Svensson, Herman Sillerström, Lucas Löfgren, Oskar Holmgren (81) - Lukas Quist, Andreas Lundqvist, Anton Alexandersson, Robin Sjöö (81) - Ludvig Hedén (62), Lukas Quist