Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll

Välkommen till Lindsdals IF

Uppdatering Corona
2020-03-27 21:17
Hej,

Återigen uppdateras situationen kring Corona. 

Regeringen har den 27 mars 2020, efter förslag från Folkhälsomyndigheten, beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare förbjuds. Förbudet, som träder i kraft den 29 mars 20201, gäller hela landet och tills vidare. 
Svensk fotboll ska följa denna förordning, och det är SvFF:s skarpa rekommendation att följa förbudet även vid fotbollsaktiviteter som inte är en allmän sammankomst eller offentlig tillställning i lagens mening. Enligt Polismyndigheten ska i begreppet ”deltagare” inräknas publik, men däremot inte spelare, ledare, funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören, se https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna- sammankomster-och-tillstallningar/

Med andra ord, var noga med antalet i publiken vid träningsmatcher eller liknande från och med söndag. Allt som sker på Fjölebro är vårt ansvar och jag vill att vi tar det på allvar. Inte mer än 50 personer. 

Vad gäller träning så kvarstår rekommendationen om ingen träning inomhus. Var noga med symptom, undvik handhälsning/high five vid träning/match. Uppmuntra god handhygien! 

Från svensk fotboll finns inga direktiv om att stänga träningar eller liknande. De skriver så här.. 

Träningsverksamhet
Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, som innebär bl.a. följande:
• Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.
• Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin.
• Överväg däremot att ställa in aktiviteter om det innebär deltagande från andra länder eller andra
delar av Sverige.
• Aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.
• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till
och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
• Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.
• Om aktivitet sker inomhus, begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
• Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
• Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
• Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien

Vi går en utmanande fotbollssäsong till mötes. Det pågår mycket arbete i kulisserna. Jag hoppas kunna hålla er uppdaterade vartefter. Men herr, dam och viss del av barn och ungdom påverkas. Läs om dam, barn och ungdom på Smålandsfotbollen.se.
Herr kan du uppdatera dig om på svenskfotboll.se

Önskar er en fin helg 

Mvh Malin Gruvhagen 
Ordf@lindsdalsif.com


Uppdatering Corona och en vädjan
2020-03-24 13:20
I dagsläget så kvarstår de rekommendationer vi tidigare givit angående aktiviteter i Lindsdals If.

I morgon förväntas det tas besked kring huruvida man beslutar att skjuta upp seriestarter eller inte. Detta baseras på Folkhälsomyndighetens råd och framförallt kring att tänka igenom om resor verkligen är nödvändiga att göra. Vi får se tiden an och givetvis uppdaterar vi er fortlöpande.

En vädjan från Lindsdals IF nu är att du som målsman pratar med ditt barn om att vi behöver följa de rekommendationer som finns kring att freda de som är i riskgrupper. Vi har fått till oss att det sker dörrknackning för att sälja lotter nu och det är något som vi vill betona det olämpliga i. Vi kan inte som förening gå emot de rekommendation som finns och jag är säker på att det sker av obetänksamhet och av vana. Men nu behöver vi alla dra vårt strå till stacken för att undvika att så många som möjligt blir smittade.
Kanske får vi denna gången sälja till våra personer som är i riskgruppen via ett telefonsamtal och en leverans i brevlådan eller något annat kreativt sätt. 

Förståelse för att vissa ser annorlunda på problemet med Corona än vad vi rekommenderar just nu. Men så är det stundtals, att man tycker olika. Vi och framförallt jag som ordförande har som ambition att följa de riktlinjer jag får till mig. Något annat vore dumdristigt av mig. Jag förlitar mig på de experter vårt land har utsett.

Jag önskar er en fin fortsättning på veckan och jag hoppas att ni alla håller er friska.

mvh Malin Gruvhagen
Ordförande Lindsdals IF
ordf@lindsdalsif.com


Månadsfinal i Bingolotto på söndag 29 mars kl. 18.00 i TV 4.
2020-03-20 08:00
Bingolotto rullar på varje söndag kl. 18.00 i TV 4

På bjuder vi in till stor månadsfinal i BingoLotto – hela Sveriges samlingsplats i stormen! Tillsammans spelar vi om 6,6 miljoner kronor.
Äntrar scen gör inga mindre än dansbandsgiganterna Donnez. 
Dessutom väntas det slå gnistor om scenen, då kultbandet Brandsta City Släckers även kommer på besök!
Och kom ihåg, dubbellotten ger dig dubbel vinst, samtidigt som du bidrar dubbelt till landets behövande ideella krafter! 
Tack för att du är med och stöttar Sveriges föreningar!

Alla vinner på Bingolotto.
Du kan vinna miljoner. Sveriges föreningar vinner alla gånger.

Du sitter väl inte lottlös på söndag? 

Bingolotterna till veckans omgång köper Du som vanligt hos:  

  -  Vid vårt lottbord i Lindsdals centrum

    Söndag  mellan kl. 10.00-16.00
 -  Vid vårt lottbord inne på CityGross i HansaCity
    Söndag  mellan kl. 11.00-17.00

Vi erbjuder också hemleverans av Bingolotter och Sverigelotter för resten av vårsäsongen.
Skicka ett mail till kansli@lindsdalsif.com med uppgifter om hur många lotter Du önskar köpa tillsammans med namn och adress.
Du har möjlighet att ta hem lotter för kommande veckor. Från vecka 12 till vecka 18
Gäller Lindsdals samhälle jämte omnejd.

Vi löser också in Dina vinster från tidigare spelomgångar.

Lindsdals IF tackar för Ditt stöd och engagemang.
Uppdatering Corona
2020-03-18 20:00

Vi fortsätter att hålla oss uppdaterad om den svåra situation som uppstått, idag kom Svenska fotbollsförbundets uppdaterade riktlinjer. Du kan läsa dessa här:

Det finns fortfarande inga rekommendationer som säger att all träning ska ställas in. Däremot rekommenderar man träning utomhus och omklädning hemma.  Läs urklipp nedan:

 Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat. Folkhälsomyndigheten har den 13 mars 2020 uttalat att det inte finns anledning att ställa in t.ex. fotbollsträningar, utan att det tvärtom är viktigt att dessa fysiska aktiviteter fortgår för folkhälsans skull. Träningen bör om möjligt förläggas utomhus och omklädning ske hemma. Att Folkhälsomyndigheten – främst för att undvika geografisk spridning – uppmanat lärosäten och gymnasieskolor att bedriva distansundervisning, samt rekommenderat att i skolan undvika idrottsaktiviteter som inkluderar närkontakt där det är möjligt, förändrar tills vidare inte SvFF:s rekommendation om fotbollsträning. SvFF håller sig dock noga uppdaterat om myndighetens arbete och de smittskyddskäl som ligger bakom varje rekommendation. Det är mycket viktigt att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen, och att de som deltar även i övrigt följer myndigheterns råd kring handhygien etc

Vår rekommendation och vår uppmaning blir att pausa den träning som bedrivs inomhus. Det är högt tryck på vår konstgräsplan MEN det är också en hel del som ändras i dessa tider så hör av er till kansliet för att se om ni kan få till en ersättningstid. Vi uppmanar er att vara kreativa vad gäller platser om ni önskar träna, kanske kan stenmjölsplan, multiarenan eller liknande vara en plats där ni kan ses en stund och hålla bollen i rullning.

Jag ber er ödmjukast att ha förståelse för att det är svåra tider nu, det är tryck från många håll och man kommer kanske inte få exakt det man önskar. Vi får alla hålla tummarna för att säsongens seriespel, cuper och ligorna för de minsta blir av. Det är viktigare än något annat just nu. Att det ska bli så kräver att vi tar vårt ansvar och minskar smittspridningen så mycket vi kan. 

Fortsatt gäller inga långa geografiska förflyttningar, inga sammandrabbningar med fler än två lag och absolut inte delta på träning med förkylningssymptom. Tack för att ni gör vad ni kan. 
 
Med hopp om att ni håller er friska,

Malin Gruvhagen
ordf@lindsdalsif.com
072-5268854

Föreningsdagar hos Intersport 23-29 mars
2020-03-17 14:40
INTERSPORT har exklusiva föreningsdagar 23-29 mars med 25 % rabatt.
Den 23–29 mars önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! 
Som medlem får du 25% rabatt på allt*. Passa på att inhandla vårens sportmode och allt för en ny härlig idrottssäsong. 
Visa upp detta inlägg i någon av våra butiker för att erhålla rabatten eller använd rabattkoden FORENING25 på intersport.se. 
*Erbjudandet gäller 23–29 mars på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.
Uppdatering Corona
2020-03-13 14:34
Lindsdals IF följer svenska fotbollsförbundets riktlinjer gällande Corona. Just nu skriver de följande angående träningsverksamhet:

Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat. Det är viktigt att att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen. Förening bör löpande hålla sig uppdaterad om Folkhälsomyndigheten kommer med förändrade rekommendationer.


Med andra ord, de träningar och matcher som är planerade får genomföras. 

Vi understryker vikten av att ta sitt ansvar och inte delta om man uppvisar förkylningssymptom. Där är i många fall ni målsmän otroligt viktiga. 

Vi ser också att varje lag får göra en bedömning huruvida man vill bedriva träningar och matcher, vi respekterar de beslut ni tar kring ert lag. 
Vi rekommenderar inga matcher med lång geografisk förflyttning eller sammankomster där fler än två lag deltar. 

Vi håller oss uppdaterade på rekommendationerna och kommunicerar ut om något ändras. Det är i grunden folkhälsomyndighetens rekommendationer som styr. 

Har du frågor tveka inte att höra av dig,

Malin Gruvhagen
ordf@lindsdalsif.com
072-5268854 

Utifrån rådande situation kring Corona
2020-03-12 17:22
Lindsdals IF har under dagen beslutat att följa de rekommendationerna som finns angående Corona och i och med detta ställa in den planerade Lindsdalscupen som är tänkt att gå av stapeln 4-5 april. Det beräknas bli mer än 500 besökande per dag. Vi hoppas kunna återkomma med cup vid ett annat tillfälle. 

Vidare så avråder vi starkt våra lag och aktiva att delta vid cuper eller andra sammankomster där antalet personer kan uppkomma till den givna siffran på 500. Samtidigt så uppmanar vi er, ni aktiva, målsmän, ledare och andra inom föreningen att följa de rekommendationer som finns för stunden. 

Vi tar detta beslut i och med de riktlinjer som finns för tillfället. Situationen är av den karaktären att vi behöver alla hjälpas åt att vidta de åtgärder som går för att minska spridningen. 

Vi hoppas att ni alla håller er friska och att vi får en fin fotbollssäsong  tillsammans. 

Har ni frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er.

Mvh Styrelsen genom Malin Gruvhagen
ordf@lindsdalsif.com
072-5268854

Nyheter från våra lag
P07, 22/03 14:44 
P13, 17/03 10:42 
P07, 14/03 13:26 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Nya medlemmar i LIF registrera er här nedan!
Våra sponsorer