Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll

Välkommen till Lindsdals IF
 
Senaste ang Corona
2020-06-03 09:44
Hej

Ny uppdatering från Smålands kom igår. De går på Svenska Fotbollförbundets rekommendationer och tillåter spel i alla distriktstävlingar oavsett ålder fr.o.m den 14 juni enl. tidigare fastställd spelordning. Inte heller träningsmatcher tillåts innan den 14 juni.

Det är givetvis väldigt efterlängtat och vi ser fram emot att alla vår lag är i spel inom kort. 

Dock råder fortfarande att matcher spelas utan publik.
SmFF skriver så här: Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare per plan/aktivitet gäller även spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar. Här är rådet från SvFF att begränsa antalet så det bara är spelare och ledare på plats, max 50 st per plan/aktivitet. 

Vi i styrelsen ber er att respektera detta. Vi får längta efter när det återgår till det normala.

Vi vill också önska er en fin juni och start på sommaren. Allt blir lite annorlunda i år men vi tar oss igenom det. Tillsammans. 

Mvh Styrelsen  genom Malin Gruvhagen Sommarbingo med Lotta i Bingolotto på söndag 7 juni kl. 18.00 i TV 4.
2020-05-25 08:00
Bingolotto rullar på varje söndag kl. 18.00 i TV 4

Vill du fira sommarens intåg som nybliven miljonär?
Den 7 juni bjuder Lotta in till söndagsmys, med chans på vinster du bara hade vågat drömma om!
Äntrar scen gör ingen mindre än publikfavoriten Jessica Andersson. Du sitter väl inte utan miljonchans?
Och du, glöm inte att dubbellotten ger dubbel vinst, samtidigt som du bidrar dubbelt till svenskt föreningsliv!
För köp av digitala lotter använder Du följande länk

 https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=32001065

Tack för att du är med och stöttar Sveriges föreningar!

Alla vinner på Bingolotto.
Du kan vinna miljoner. Sveriges föreningar vinner alla gånger.

Du sitter väl inte lottlös på söndag? 
Bingolotterna till veckans omgång köper Du som vanligt hos:  

  -  Vid vårt lottbord i Lindsdals centrum

     Söndag  mellan kl. 10.00-17.00
 -  Vid vårt lottbord inne på CityGross i HansaCity
    Söndag  mellan kl. 11.00-17.00Vi erbjuder också hemleverans av Bingolotter och Sverigelotter för resten av vårsäsongen.
Skicka ett mail till kansli@lindsdalsif.com med uppgifter om hur många lotter Du önskar köpa tillsammans med namn och adress.
Du har möjlighet att ta hem lotter för kommande veckor. Från vecka 17 till vecka 24.
Gäller Lindsdals samhälle jämte omnejd.

Vi löser också in Dina vinster från tidigare spelomgångar.

Lindsdals IF tackar för Ditt stöd och engagemang.
Herr
Vi fortsätter och kämpar maj ut
2020-05-08 10:16, Herr

Vi fortsätter och kämpar maj ut! Se till och följ och stöd oss in över mållinjen!

Vi spelare i dam/herr kommer fortsätta vår kampanj maj månad ut för att verkligen visa och påvisa att vi gör det här för att undvika permittering, vilket innebär färre träningar och mindre möjligheter att svetsas samman som slagkraftig förening. Vi vill vara förberedda när serien drar igång! Vi är på god väg tack vare er alla där ute, så därför vill vi tacka alla som varit med och stöttat oss så här långt. Vi hoppas även att ni fortsättningsvis tittar, läser och följer oss på sociala medier och på vår hemsida eftersom det är våra kanaler till er i dessa tider när ni inte kan följa oss live. På dessa forum kan vi återgälda tack och utlovade utmaningar på vårt sätt och fram tills nu har ni fått se burppees i alla dess slag (fem burpees/skänkt 100-lapp).

 Nästa fysiska inslag för oss spelare blir fällkniven som ett sätt att visa uppskattning till fortsatt stöd (redovisas på sociala medier). Följande regler gäller för oss spelare: 10 reps av fällkniven per skänkt 200 kronors-sedel =  1 årskort för dam och herr. Swisha ert bidrag/stöd till följande nr: 123-231 41 44. Märk ert bidrag med ert för- och efternamn eller ert företagsnamn.

Tack för ert stöd och engagemang!

Dam- och herrlaget!

Herr
Stötta oss spelare i Lindsdals IF
2020-05-08 10:10, Herr
Stötta oss spelare i Lindsdals IF
Stötta oss spelare i Lindsdals IF💛🖤 genom att bli t ex årskortsinnehavare för dam och herr😃 För varje 100-lapp som skänks kommer varje dam- och herrspelare utföra 5 burpees etc, vilket kommer redovisas under träningar i sociala medier. Syftet till detta är följande👇🏻

Rådande omständigheter som för närvarande råder drabbar idrottsföreningar hårt för tillfället och ingen vet exakt när ett normaliserande tillstånd åter är tillbaka. 

Vi spelare från dam och herr i Lindsdals IF vill inget mer än att kunna träna kontinuerligt utan att behöva gå ner i träningsmängd. Träningarna är ett sätt för oss bibehålla samvaron i laget, få kontinuitet i träning och även vara förberedda och möjliggöra bra prestationer när förhoppningsvis serien drar igång den 13-14 juni. Om detta ska bli verklighet för oss krävs det att vi som lag/förening går ihop tillsammans med er och skramlar ihop en slant för att undvika att bli permitterade som lag. Allt vi vill är att fortsättningsvis kunna spela fotboll och bedriva den mängdträning som vanligtvis står på schemat. Därför ber vi om er hjälp via detta Swishnummer: 123-231 41 44 att bidra till att verksamheten kan fortgå precis som normalt. Märk ert bidrag med ert för - och efternamn eller ert företagsnamn, så genererar det dessutom till ett årskort på Fjölebro 2020 för dam och herr för endast 200 kronor= 1 person. 

Tack för Ert stöd och engagemang

Dam- och herrlaget

Stöd Lindsdals IF
2020-05-03 20:18
STÖD LINDSDALS IF

Vill du stödja Lindsdals IF med ett bidrag?
Litet som stort.
Alla bäckar och floder är välkomna nu i dessa tuffa tider.
Swisha ett bidrag till föreningen.
123-231 41 44
Skriv "Jag stöttar LIF" i meddelanderaden.
TUSEN TACK!

Lindsdals IF
Uppdatering Corona och nya riktlinjer
2020-04-24 15:13

Hej

 

Nya riktlinjer från och med idag. 


 

Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. Nytt är att SvFF rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna.

 

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men SvFF rekommenderar ändå Sveriges fotbollsföreningar att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

------ 

För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:

 

 • på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats, samt 

 

• sätta upp skyltar vid idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig(a)2 för att vänligt be ev. publik att lämna platsen. 

 

Detta gäller både tävlings- och träningsmatcher. 

 

Läs riktlinjerna i sin helhet:

https://www.svenskfotboll.se/498942/globalassets/bilderblock/2004/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-24.pdf


Den skarpsynte märker att detta är riktlinjer från SvFF och inte som brukligt SmFF. Det förväntas komma från SmFF inom kort men detta är en skarp rekommendation till alla distrikt och föreningar med start omedelbart. 

 

Vi ber er respektera detta. Just nu är vårt medskick undvik publik på matcherna.

 

Tack för er förståelse och för att ni anpassar er efter rådande situation.


Vi önskar er en fin helg,

 

Mvh styrelsen i Lindsdals IF genom Malin Gruvhagen 

 

Riktlinjer gällande matcher utifrån rådande situation
2020-04-20 19:33
God kväll,
Vilket underbart väder vi haft senaste tiden. Som en skänk från ovan då ute är just stället att vara på i dessa besynnerliga tider.
Man blir varm i hjärtat när man ser den aktivitet som pågår nere på Fjölebro på kvällar och helger. Föreningen har fantastiska ledare som anpassar sig efter den situation som infunnit sig och gör det bästa utav det. Det är guld värt.

Idag har det kommit nya uppdateringar som är av vikt när det gäller matcher för våra barn och ungdomar. Vi fortsätter att följa de rekommendationer som Smålands fotbollsförbund ger ut.

Ni kan läsa utdrag ur de nya riktlinjerna nedan men det som skiljer från föregående information vi fått är att de slopat datumet 1 maj för spelstart. Det betyder att träningsmatcher nu är okej och att seriematcher kan spelas utifrån de datum som ligger.  

Smålands Fotbollsförbund

Uppdaterad 20 april kl.12.40 (kursiv stil är uppdaterat)

Med anledning av spridningen av coronaviruset hittar du här Smålands Fotbollförbunds beslut gällande verksamheten.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked och SvFF:s nya riktlinjer som kom den 16 april, gällande bla. att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, har Smålands Fotbollförbunds styrelse därför tagit beslut enl. uppdaterad information nedan (ny information i kursiv stil).

Smålands Fotbollförbund har tagit beslutet utifrån allmänt rådande läge med stort hänsynstagande att folkhälsan - och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar informationen löpande.

Tävling- och träningsverksamhet

 • Träningsverksamheten kan tillsvidare utföras utomhus - viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. 
 • Tvätta händerna ofta
 • Hosta och nys i armvecket
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun
 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter match/träning.
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien

 • Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare - här inklusive spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar - är ett riktmärke.

 • Alla ungdomsserier 10-16 år ligger lottade och vårens omgångar (dvs. omg. 1-7 vid 8 lag, omg. 1-9 vid 10 lag osv, vid trippellottade serier omg. 1-5 vid 6 lag, omg. 1-7 vid 7 lag) kan spelas som träningsmatcher om båda föreningarna är överens.
 • Alla träningsmatcher spelas efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
  Här kommer endast andra halvan av serien (dvs. från omg. 8 vid 8 lag, omg. 10 vid 10 lag osv.) vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.
 • Smålands Fotbollförbunds rekommendation gällande lokala resor är att hålla sig inom egna kommunen/grannkommuner.
     
När det kommer till föreningens seniorer har vi i Lindsdals IF följande att förhålla oss till. 

 • Smålands Fotbollförbunds styrelse avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna tillsvidare enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Detta gäller seniorverksamheten, dvs. spelare födda 2001 och tidigare.
  Detta innebär att Smålands Fotbollförbund inte administrerar tävlings- eller träningsmatchverksamhet samt tillsätter inte domare för denna kategori tillsvidare.

 • Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam, F16 Dam samt Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.
  Våromgångens matcher stryks i Fogis.
  Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.
Det vi i Lindsdals IF har fått information om just nu är att damerna spelar sin första seriematch 22/6 och att herrarna har sin första match helgen 13-14/6. Oklart i dagsläget huruvida man öppnar upp för träningsmatcher innan dessa datum. Vi kan bara avvakta besked.  

Vi i styrelsen tackar er för er förståelse och ert tålamod. Vi önskar att vi snart får skicka mail som handlar om föreningens utveckling, framtid och om det vi alla längtar efter nu, fotboll.

Var rädda om er och med hopp om att ni håller er friska. 

Mvh Styrelsen genom Malin Gruvhagen
ordf@lindsdalsif.com
Nyheter från våra lag
J18, 02/06 20:23 
J18, 02/06 15:21 
J18, 30/05 20:54 
J18, 29/05 19:13 
 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Nya medlemmar i LIF registrera er här nedan!
Våra sponsorer