SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lindsdals Idrottsförening
Fotboll

Fotbollsutvecklare i Lindsdals IF

Fotbollsutvecklare i Förening – Lindsdals IF

 

Lindsdals IF vill alltid bli ännu bättre! Ett led i det är att vi nu genomför en satsning för att utveckla vår barn- och ungdomsverksamhet. Från och med 2024 kommer LIF ha två fotbollsutvecklare på plats på Fjölebro IP. Thommie Andersson och Philip Rosqvist. Vi är väldigt glada och stolta över denna satsning.

 

Varför gör vi denna satsning?

För att underlätta för tränarna att tillämpa innehållet från tränarutbildningen och underlätta implementeringen av föreningens spelarutbildningsplan. Detta tror vi leder till att vi behåller och utvecklar fler spelare på en högre nivå än tidigare. Dessutom hoppas vi att detta ska leda till ännu bättre samverkan mellan lagen i föreningen. Vi hjälps åt för att skapa en så trygg, rolig och utvecklande miljö som möjligt!  

 

Hur kommer ni och våra aktiva märka att vi har fotbollsutvecklare?

Fotbollsutvecklarnas huvudsakliga uppgift är att stötta tränarna och vara ett bollplank för fotbollsrelaterade frågor ute på planen. FU har också en roll i att se till att tränarna följer föreningens spelarutbildningsplan. Detta för att alla barn och ungdomar ska få likvärdiga förutsättningar att utöva och utvecklas inom den idrott de har valt, fotboll!

Sammanfattningsvis så kommer Thommie och Philip att vara ute i varje lag på träning och matchbesök cirka 4–8 ggr/säsong. Besöken är strukturerade utifrån en framtagen mall som ska underlätta dialogen och planen inför vad som ska göras till nästkommande besök. Fokus under besöken kommer att vara på tränarnas roll och utveckling. Tränarutveckling som leder till spelarutveckling! Utöver lagbesök kommer fotbollsutvecklarna att genomföra spelformsutbildningar, ledarträffar, tränarutbildning och vara en brygga mellan tränarna, ungdomssektion och styrelsen.

 

Vi ser detta som ett mycket viktigt steg i att skapa regionens bästa barn och ungdomsverksamhet!   

 

                                                                                                             Styrelsen Lindsdals IF

 
Lindsdals IF Säker och Trygg förening
Webshop träningskläder Intersport
Våra sponsorer
ICA & Your Source ♥ Lindsdals IF